Dan otvorenih integracija KING ICT-a za manje od dva tjedna (DOI 2017)

Fotografija članka: Dan otvorenih integracija KING ICT-a za manje od dva tjedna (DOI 2017)

Poslovno-informatička konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija (DOI 2017) održava se 12. put i ponovno vas sa zadovoljstvom očekujemo na događaju koji okuplja više od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti.

Oglas

Na konferenciji će biti održana brojna zanimljiva predavanja, a sloban konferencije je “Digitalizacija. Inovacija. Revolucija.”. Kažu kako je svijet je zahvatila 4. industrijska revolucija, pitanje je  na kojoj je strani Hrvatska?

Evo nekih zanimljivih tema i razmišljanja.

•    Hrvatska želi učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

•    Je li Hrvatska ulagačka destinacija? O tome će uvodno izlagati Vedrana Kašić Jelušić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, a EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis

•    Ulazak Hrvatske u Schengenski prostor jedan je od strateških ciljeva i složenih projekata s kojima se Hrvatska uspješno nosi i u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativnost  tehnološkog sektora i ICT industrije. Schengenski projekt prezentirat će Joško Dorić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova

•    Modernizacija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicijskih projekata za koji vlada veliko zanimanje stručne i šire javnosti. O izazovima tog projekta, značajnog i za ICT, transportnu i turističku industriju, govorit će Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik

•    Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o uspjehu na tržištima od Europe do Amerike – to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom brzo i pouzdano mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativnu priču o uspjehu ispričati Josipa Majić.

U raspravama i izlaganja 12. DOI konferencije razmijenit ćemo mišljenja i informacije o digitalnim  vještinama, znanju i tehnologijama, o pripremljenosti za cyber napade i svemu što pred Hrvatskom stoji na tom putu.

I ove godine u DEMO sobi posjetitelje očekuje čak 15 inovativnih rješenja koja „čuda rade u praksi“,  jer povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave.

Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferencije, a na ovogodišnjih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja.

Kao i uvijek, DOI 2017 konferencija je besplatna za sve sudionike, a izlistana je i u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.