Dan e-infrastrukture sutra u Sveučilišnom računskom centru

Fotografija članka: Dan e-infrastrukture sutra u Sveučilišnom računskom centru

Sveučilišni računski centar (SRCE) i ove godine organizira Dan e-infrastrukture, koji će se održati u njihovim prostorijama.

Oglas

Dan e-infrastrukture je središnje godišnje okupljanje korisnika, graditelja i održavatelja e-infrastrukture, ali i financijera te predstavnika gospodarstva.

Ovogodišnji program posvećen je predstavljanju resursa i usluga e-infrastrukture pokrenutih u posljednjih 12 mjeseci, upoznavanju s projektima u tijeku, a bit će dan i pregled postojećih komponenti. Dodatno, u nizu zanimljivih izlaganja korisnici će iznijeti svoja praktična iskustva u korištenju e-infrastrukture u svojem istraživačkom radu.

Kako posljednjih godina bilježimo snažan razvoj i uporabu superračunala, iz programa izdvajamo predstavljanje HPC-resursa nabavljenog u sklopu projekta IntegraLife, čime će se unaprijediti interdisciplinarna istraživanja na Sveučilištu u Zagrebu u područjima glikoproteomike, epigenetike, genetičkog inženjerstva, biokemije i računalne biologije. Od najnovijih usluga upoznajte FedCloud, europski federalni oblak izgrađen s resursima nacionalnih grid infrastruktura i drugih europskih organizacija, te uslugu Moj Oblak koja se temelji na programskom rješenju ownCloud.

U popodnevnom dijelu programa govorit ćemo o uspostavi HPC-resursa na Sveučilištu u Rijeci, o sustavu digitalnih repozitorija Dabar te o stanju projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Sve lokacijske i druge informacije o Danu e-infrastrukture (mjesto, vrijeme, lokacija, Google mapa,…) potražite u našem Event Planneru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.