CSI:NY koristi Ciscovu tehnologiju TelePresence – na televiziji i u virtualnom svijetu SecondLife

Fotografija članka: CSI:NY koristi Ciscovu tehnologiju TelePresence – na televiziji i u virtualnom svijetu SecondLife

Forenzičari iz popularne CBS-ove serije CSI:NY koriste najsuvremeniju tehnologiju u rješavanju zločina. Stoga nije veliko iznenađenje što koriste i Ciscovo TelePresence rješenje – video tehnologiju visoke rezolucije koja projicira slike u stvarnoj veličini što stvara dojam razgovora licem u lice – za suradnju s drugim policijskim službama diljem države.

U epizodi koja je 2. travnja prikazana na američkim TV postajama istražitelj Mac Taylor (Gary Sinise) mora brzo raditi s lokalnom policijom i FBI-em na rješavanju novog slučaja. Pritom koristi Cisco TelePresence tehnologiju kako bi sve okupio za jedan virtualni stol i kako bi istražitelji iz sve tri organizacije bez napuštanja svojih ureda mogli podijeliti važne informacije za rješavanje slučaja u stvarnom vremenu.

Korištenje Ciscove tehnologije u seriji CSI:NY rezultat je bliske suradnje između autora serije Anthonyja Zuikera, CBS-a i tvrtke Cisco. Prema riječima Anthonyja Zuikera, ubacivanje Cisco TelePresence tehnologije u seriju odraz je nastojanja da tehnologija zauzme važniju ulogu u radnji.
Od ovakve suradnje koristi imaju i serija i tvrtka čiji su proizvodi na atraktivan način prikazani u seriji. U ovom slučaju istražitelji iz ekipe za očevid koriste najnapredniju tehnologiju za virtualne sastanke koja omogućuje bolju suradnju među organizacijama, dok Cisco ima priliku svoju inovativnu tehnologiju predstaviti širokom krugu gledatelja.

"Korištenje Ciscovih rješenja na televiziji, filmu ili online te na igraćim platformama od ključne je važnosti za ostvarenje Ciscove medijske strategije te omogućuje izgradnju čvršćih odnosa s raznim javnostima", izjavila je Diane Dudeck, viša direktorica odjela Cisco Worldwide Media. "Na taj se način stvara vizibilitet i proširuje doseg brenda širom svijeta."

Osim pojavljivanja Ciscove tehnologije TelePresence u seriji CSI:NY, Ciscovi IP telefoni, TelePresence i Cisco Digital Signage rješenje pojavljuju se i u igri CSI Crime Scene u virtualnom svijetu SecondLife. Igra je već privukla rekordan broj od 60 000 registriranih korisnika.
Zuiker je predstavio igru za SecondLife u jesen 2007. godine na sajmu Virtual World Conference, koristeći video sadržaj iz SecondLife virtualnog svijeta koji je prikazao TelePresence tehnologiju. Igra CSI Crime Scene u virtualnom svijetu SecondLife, koja omogućuje korisnicima da rade i nešto drugo osim kupovanja osnovnih proizvoda, jedna je od prvih aplikacija sa sučeljem koje je bolje prilagođeno korisniku.
Pojavljivanje Ciscovih proizvoda i usluga u seriji CSI:NY i u inačici serije u virtualnom svijetu SecondLife predstavlja tvrtku Cisco brojnim potencijalnim novim korisnicima na inovativan i zabavan način, istovremeno upoznajući korisnike s najsuvremenijom komunikacijskom tehnologijom.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.