Crane: dvojica Riječana napravili WhoAPI i kreću na svjetsko tržište

Fotografija članka: Crane: dvojica Riječana napravili WhoAPI i kreću na svjetsko tržište

Duškić i Budimilić su nakon prodaje svojeg prvog poduzetničkog projekta, hosting tvrtke GEM Studio, odlučili pokrenuti globalni start up projekt. Mladi poduzetnici su godinu dana istraživali tržište, te su izradili funkcionalni prototip kojeg su stručnjacima iz Europe i svijeta predstavili u Berlinu, Pragu, Ljubljani i Zagrebu.

Potencijalni korisnici su tvrtke koje rade sa velikim brojem web domena ili servera. Neke od tvrtki koje su pokazale interes za korištenjem servisa su hosting lideri u Europi i tvrtke koje se bave domenama u SAD-u, Velikoj Britaniji i Indiji.

Upitima na ovo sučelje za programiranje aplikacija (API) na jednostavniji i povoljniji način se mogu prikupiti razni podaci o domenama i serverima i to na masovnoj razini.

"S WhoAPI projektom želimo izgraditi platformu na kojoj će junior developeri biti u mogućnosti napraviti zanimljive i profitabilne servise. To neće ovisiti o tome da li rade za našu tvrtku ili žele potpunu slobodu. S druge strane, postojeće tvrtke mogu obogatiti svoju ponudu ili smanjiti svoje troškove", objašnjava Goran Duškić.

Njegov partner Edi Budimilić je oduševljen skorim izlaskom na globalno tržište. „Nakon šest godina u industriji razvoja igara za osobna računala, pet godina u razvoju internetskih stranica te smještaja istih na serverima, s oduševljenjem ulazimo u do sada najveći poduhvat s novom tvrtkom na globalno tržište“, kaže Budimilić.

Veliki potencijal takvog servisa prepoznao je Mihovil Barančić, poslovni anđeo iz Hrvatske udruge poslovnih anđela – Crane. „WhoAPI je jedanaesta u nizu investicija hrvatskih poslovnih anđela. U hrvatskom IT sektoru je sve više kvalitetnih domaćih rješenja, a ja vjerujem da će projekt WhoAPI, uz našu podršku, ubrzo prepoznati i korisnici diljem svijeta“, izjavio je Mihovil Barančić.

Tim koji radi na projektu WhoAPI se smjestio u Znanstveno tehnologijskom parku u Rijeci gdje ubrzano rade na razvoju.

Globalni startup projekt WhoAPI potražite na .

Crane: dvojica Riječana napravili WhoAPI i kreću na svjetsko tržište

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.