Cortana glasovna pomoćnica postaje cross-platforma?

Fotografija članka: Cortana glasovna pomoćnica postaje cross-platforma?

Microsoft je u najavi nove inačice operativnog sustava Windows Phone 8.1, istaknuo jednu od glavnih značajki – glasovnu pomoćnicu Cortana.Ovim potezom Microsoft se još više približio konkurentskim platformama koje već dugo razvijaju svoje usluge Google Now i Siri ali imaju u planu  da Cortana postene i cross platforma.

Oglas

Na konferenciji održanoj prošlog tjedna u Seattleu, voditelj programa za Windows Phone Marcus Ash je rekao da Microsoft ne isključuje mogućnost ulaska pomoćnice Cortana u Android i iOS sustave. Što se tiče mogućnost cross-platforme, glavno pitanje u adaptaciji ostaje problem gubitka nekih funkcija, što je gotovo neizbježno. Zato postoji vjerojatnost da se to neće dogoditi u skorije vrijeme. Dakle, Cortana i dalje ostaje ekskluzivno za operativni sustav Windows Phone, što sigurno Windows Phone 8.1 sustav dovodi do više razine i postaje još zanimljivija platforma za potrošače.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.