CORP2IN: Volvo/Microsoft Hololens tehnologija za hologramsko iskustvo kupnje

Fotografija članka: CORP2IN: Volvo/Microsoft Hololens tehnologija za hologramsko iskustvo kupnje

Volvo je jedna od prvih kompanija u svijetu koja koristi Microsoft HoloLens za potrebe kupaca, a do 2020. prihodi na tržištu proširene i virtulane stvarnosti porasti će sa sadašnjih 5,2 milijarde dolara na više od 162 milijarde.

Oglas

Kompanija Volvo je, u suradnji s kompanijom Microsoft, pred oko 40-ak predstavnika eminentnih hrvatskih kompanija i medija predstavila u sklopu međunarodne konferencije Corporate Innovation & Intrapreneurship 2016 – CORP2IN, jedinstvenu tehnologiju HoloLens koja će u skoroj budućnost promijeniti način na koji tvrtke posluju, a ljudi kupuju i žive. Volvo je jedna od prvih kompanija koja radi s HoloLensom i trenutačno jedina iz autoindustrije, a nakon prezentacije okupljeni su mogli isprobati uređaj te doživjeti iskustvo korištenja HoloLensa za potrebe kupaca tj. novo iskustvo kupnje putem holograma.

Microsoft HoloLens je prvo hologramsko računalo na svijetu koje pokreće Windows 10 te koje nema ni žice niti potrebe za povezivanjem s telefonima ili osobnim računalima. Putem HoloLensa kupci će moći na opipljiv način iskusiti sve mogućnosti koje nude Volvo automobili; od iskustva izbjegavanja prometne nesreće, pametnih i održivih rješenja po pitanju motora do usluga povezivosti. U bliskoj budućnosti HoloLens će kupcima pružiti mogućnosti istražiti ili iskusiti kako Volvo automobili izbjegavaju opasne situacije koristeći svoje senzore, radare i kamere. Također, kupci će moći konfigurirati svoja Volvo vozila tj. moći će promijeniti boju automobila, dizajn naplatka i mnoge druge vizualne mogućnost na svojem modelu.

Da je ovo tehnologija budućnosti na kojoj će se temeljiti poslovanja većine kompanija, pokazuju i podaci IDC-a, prema kojima će globalno prihodi na tržištu proširene i virtualne stvarnosti rasti od 5,2 milijarde u 2016. na više od 162 milijarde američkih dolara u 2020. godini. U tom kontekstu Microsoft značajno ulaže u ovaj segment i već danas hologrami koji se stvaraju tehnologijom Microsoft HoloLens izgledaju potpuno stvarno te se mogu kretati, oblikovati i mijenjati sukladno interakciji s korisnicima ili fizičkim okruženjem u kojem su vidljivi. Ujedno, Windows 10 je prva platforma koja podržava holografsko računarstvo, a više od 80 ekskluzivnih aplikacija miješane stvarnosti je sada dostupno u Windows Store-u.

Developeri Microsoft Hololens tehnologijom već pretvaraju podove u lavu, stvaraju akvarije u našim dnevnim sobama, postavljaju vatromet u mješovitoj stvarnosti te kroz moć holograma stvaraju nove načine poboljšanja kvalitete života za čovječanstvo. Također, od pokretanja tehnologije HoloLens, pored Volva, mnoge su druge svjetske kompanije iz različitih industrija pokrenule inovacije te koristile HoloLens za transformaciju svojeg poslovanja.

Tako, NASA omogućuje znanstvenicima da koriste HoloLens za “rad na Marsu” i to izravno iz svojih ureda, dopuštajući im da planiraju i provode znanstvene projekte na Crvenom planetu. Na sveučilištu Case Western Reserve University pomoću HoloLensa studenti i profesori mogu cijelo vrijeme međusobno komunicirati čime se radi na očuvanju ljudskih veza koje su ključan dio učenja. Tvrtka ThyssenKrupp svakodnevno u svojim dizalima prevozi više od jedne milijarde ljudi, a primjena HoloLensa u njihovom poslovanju može smanjiti intervencije do četiri puta. Kompanija Lowe’s Home Improvement koristi holograme kako bi kupci mogu donositi odluke o uređenju svojih domova u miješanom svijetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.