Coolpad Platinum Dayton – phablet zanimljivih sigurnosnih mogućnosti

Fotografija članka: Coolpad Platinum Dayton – phablet zanimljivih sigurnosnih mogućnosti

U zadnje vrijeme vidjeli smo zaista mnogo kineskih smartfona, neki od njih bili su više, a neki manje dobri.

Oglas

Kina u ovom trenu ima mnogo kvalitetnih proizvođača pametnih telefona. Pored dobro poznatih brendova kao što su Huawei i Lenovo, Meizu i Xiaomi dva su proizvođača smartfona koji se sve bolje pozicioniraju na kineskom tržištu, te će biti zanimljivo vidjeti što sve mogu postići na globalnoj sceni. No, danas ćemo nešto više napisati o Coolpadu. Ovaj kineski proizvođač upravo je predstavio (u suradnji sa China Telecomom) svoj novi flagship smartfon koji ima neke zaista odlične mogućnosti.

Coolpad Platinum Dayton dolazi sa dva operativna sustava od kojih je jedan Android, a drugi je neka vrsta sigurnosnog sustava koji blokira pristup internetu. Ovaj sigurnosni CDS sustav dopušta korištenje samo poziva i SMS poruka te nudi unaprijeđenu enkripcijsku tehnologiju. Prebacivanje između Android i CDS sustava moguće je bez potrebe za resetiranjem, samo pritiskom na tipku koja se nalazi na dnu uređaja.

Ovaj sigurnosni sustav zauzima 10 GB od ukupno 32 GB interne memorije, a za njegov rad potrebno je i oko 200 MB radne memorije, dok uređaj raspolaže sa ukupno 3 GB. Coolpad Platinum Dayton je phablet uređaj sa ekranom dijagonale 5.98 inča Quad HD rezolucije (2560 x 1400 px), i kako smo već spomenuli, dolazi sa 3 GB radne i 32 GB interne memorije. Pokretan je četverojezgrenim Qualcomm’s Snapdragon 801 procesorom koji radi na taktu od 2.5 GHz, a dolazi sa Adreno 330 GPU.

Sa stražnje strane ovog phableta nalaze se dvije 13 MP kamere, a ispod njih dual-LED bljeskalica, dok se na prednjoj strani uređaja nalazi kamera od 5 MP. Ove dvije kamere na stražnjoj strani uređaja imaju neke mogućnosti pomoću kojih dolazi do smanjenja šuma za 40 %, te navodno mogu fokusirati sliku za samo 150 ms. Ovaj smartfon podržava TD-LTE i FDD LTE mreže. Svi zainteresirani za ovakav tip uređaja koji nudi high-end hardver i zanimljiva sigurnosna rješenja morat će za njega izdvojiti pozamašnih 761 USD.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.