Computer Systems prva u Hrvatskoj dobila BS7799-2 certifikat

Racunalo.com foto

CS Computer Systems je, prošavši proceduru certificiranja po BS7799-2 standardu, ujedno stekao i kompetencije za osposobljavanje drugih tvrtki za usklađivanje internih sigurnosnih procedura i pravila, te ih može pripremati za certifikaciju prema toj, svjetski poznatoj sigurnosnoj, normi. CS Computer Systems pruža cjelovitu uslugu vezanu uz sigurnost sustava i zaštitu podataka, od procjene trenutnog stanja, testiranja ranjivosti sustava, projektiranja sigurnosnog rješenja, izrade rješenja za sanaciju sigurnosnih propusta do integracije rješenja u postojeći sustav, uključujući isporuku, implementaciju i proaktivni nadzor nad računalnom mrežom korisnika.BS7799-2 je norma Britanskog instituta za standarde, krovne organizacije u toj struci, koja je izdala svjetsku uputu o zaštiti poslovnih podataka u nekoj instituciji. Ta uputa se može primijeniti u  jednom odjelu manje tvrtke, u nekoj većoj kompaniji ili internacionalnoj korporaciji.  BS 7799-2 detaljno propisuje na što sve treba paziti, počevši od fizičke sigurnosti, preko sigurnosnih procedura za zaposlenike do zaštite informacijskog sustava. Radi se o doista sveobuhvatnom skupu sigurnosnih normi.
“Što ako se klima uređaj pokvari, što će se dogoditi s našim serverima? Ugasit će se. Što će se dogoditi s podacima? Neće biti dostupni. Što ako se dogodi požar? Za koliko vremena na nekoj drugoj lokaciji možemo ponovno pokrenuti posao? To je sve normirano BS7799-2 certifikatom. Ono što smo još time dobili jest da sad možemo otići u bilo koju drugu hrvatsku tvrtku i pomoći im u implementaciji te sigurnosne norme”, pojasnio je Goran Kapić, direktor prodaje u tvrtki CS Computer Systems.
Krešimir Paliska, DNV Certification direktor za Jugoistočnu Europu je, povodom dodjeljivanja prvog certifikata za informacijsku sigurnost nekoj domaćoj tvrtki, izjavio: “S CS Computer Systems dobili smo ono što nam je najviše trebalo – partnera koji može kvalitetno implementirati BS7799-2 standard u drugim hrvatskim tvrtkama”.*  *  *
CS Computer Systems tvrtka je u 100%-tnom domaćem privatnom vlasništvu, osnovana 1989. godine. Pruža integrirane informatičke usluge, od uvođenja i održavanja računalnih sustava do savjetovanja o korištenju informatičkih tehnologija. CS raspolaže portfolijom partnerskih ugovora s vodećim imenima u području sigurnosti, kao što su Microsoft, HP, Cisco Systems, Check Point, TrendMicro, RSA Security i Websense, te polaže posebnu brigu o redovitom školovanju i tehničkoj certifikaciji svojih zaposlenika na tom području.
Det Norske Veritas (DNV) neovisna je fondacija koja djeluje s ciljem očuvanja života, imovine i okoliša te je vodeći svjetski pružatelj usluga upravljanju rizicima. Ima 300 ureda u više od 100 zemalja. Sjedište joj je u Norveškoj. U Hrvatskoj djeluje od početka devedesetih godina prošlog stoljeća te je trenutačno najveća certifikacijska kuća u našoj zemlji u kojoj ima četiri ureda te drži ukupno 36 posto domaćeg tržišta ISO certifikata.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.