ComeStore: android stagnira dok Apple je opet konsolidirani igrač u SAD-u

Fotografija članka: ComeStore: android stagnira dok Apple je opet konsolidirani igrač u SAD-u

Tržišni udio smartphonea uvelike se razlikuje od regije do regije. Tako je sasvim drugačija situacija u SAD-u, Europi ili na Azijskom kontinentu.

Oglas

Sada je tvrtka ComeStore provela novo istraživanje tržišta smartphonea u SAD-u za glavne operativne sustave. I dalje tržištem dominira Android sustav nad konkurencijom dok je Apple pokazao blagi rast. Unatoč negativnim komentarima o propustima ili nedostatcima iPhone 5, u rasponu od studenog 2012 do veljače 2012 , kompanija je prodala 8,9 milijuna uređaja, dok su Android modeli zabilježili samo prodaju 2,9 milijuna jedinica. Gledajući s ove točke Android ima pad od 2% u SAD-u. Znači li to moguću stagnaciju? Vjerojatno, ali ne znači probleme za android sustav.

Prema tabeli, BlackBerry je veliki gubitnik, ali bilježi pad za 1,9% tržišnog udjela. Ovdje treba imati na umu da su to podaci prije nego je BB Z10 smartphone postao dostupan. Microsoftov Windows Phone 8 , dobiva malo prostora za rast samo 0,2%. Osvrtom na proizvođače budući da je Android podijeljen na njih nekoliko, brojke pokazuju da je samo Samsung povećao svoj tržišni udio od 1%, dok je Apple sa svojim rastom od 3,9%, se opet konsolidirao kao američki proizvođač.

 

Bit će sada zanimljivo vidjeti nastavak priče jer u međuvremenu je HTC plasirao svoj One model, dolazi na tržište Samsung Galaxy S4 , tu su novi BB 10 modeli, iako oni poput Windows Phonea ne mogu pomutiti previše trenutne tržišne odnose. Ustvari, odlučuju potrošači koji će ostati ili neće vjerni brandu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.