Combis Technology Day 2013 – predstavljene najnovije tehnologije za transformaciju poslovanja

Fotografija članka: Combis Technology Day 2013 – predstavljene najnovije tehnologije za transformaciju poslovanja

U punoj dvorani Matis Absolut Lounge bara u Zagrebu danas je održana Combis Technology Day 2013 konferencija, koju je Combis organizirao u suradnji s partnerom Cisco Systems Hrvatska.

Oglas

Na ovom jednodnevnom druženju sudionici konferencije su mogli saznati više o najnovijim tehnologijama koje im mogu pomoći u transformaciji njihovog poslovanja, odnosno kako je rečeno – transformaciji poslovnih ciljeva u rezultate. Kako se mijenjaju vremena, mijenja se i način poslovanja, potrebe korisnika, pa samim tim i tehnologija. Combis je predstavio rješenja, usluge i tehnologije koje bi trebale obilježiti ovu godinu.

Nakon uvodnog govora Siniše Staničića (COMBIS) i Ivana Ostojića(CISCO), prvo predavanje bilo je vezano uz  rezultate Gartnerovog istraživanja u kojem je sudjelovalo preko 2.000 IT menadžera iz cijelog svijeta, koje je predstavio Ivan Maglić (Gartner Adriatic regionalni direktor, Calisto d.o.o.). Ovogodišnje Gartnerovo istraživanje aktivnosti i planova više od dvije tisuće IT direktora iz 41 zemlje čiji proračuni zajedno iznose više od 230 milijardi USD, a takozvana “CIO Agenda 2013” ove godine postavlja više pitanja, no što nudi odgovora. Očito je da smo na jednoj vrsti tehnološke prekretnice i sada je pravo vrijeme za reagirati i nove tehnološke trendove iskoristiti za vlastito poslovanje i razvoj, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Ovo vrijeme omogućuje IT liderima da evaluiraju svoje godišnje planove i usporede ih s top 10 poslovnih i tehnoloških prioriteta IT direktora širom svijeta.

O poslovnoj inteligenciji (BI, Business Intelligence) govorili su Vanja Vidović i Ivona Žagar iz COMBIS-a. Odgovorili su na neka pitanja vezana uz inteligentnije i intuitivnije poslovanje, te kako upravljati mrežnom infrastrukturom na najbolji mogući način. Predstavili su Combisovu Com IQ analitičku platformu za praćenje i upravljanje performansama kompleksnih sustava, preko koje korisnici prate razne KPI (Key Performance Indicators) i KQI (Key Quality Indicators) pokazatelje te imaju precizan uvid u pravo stanje funkcioniranja sustava u gotovo realnom vremenu. Kako funkcionira izvještajni sustav kao podloga za donošenje poslovnih odluka predstavljeno je na primjeru iz naftne industrije.

O upravljanju poslovnim aplikacijama na mobilnim uređajima koje su sigurne za svakodnevno korištenje govorili su Tomislav Turk i Tomislav Črgar iz COMBIS-a. Danas zaposlenici za svoje poslovanje koriste i po tri uređaja, a velik je broj aplikacija koje mogu koristiti na njima. Nedavna istraživanja tvrtke Citrix tako su pokazala da većina Enterprise korisnika danas pruža podršku za preko 200 aplikacija u svom okruženju s tendencijom povećanja tog broja. U bliskoj budućnosti se očekuje da će polovica tih aplikacija biti web, SaaS (Software as a Service) ili mobilne aplikacije. Osim toga, gotovo svaki zaposlenik koristi neku vrstu Cloud storagea za pohranu podataka izvan korporacijskog firewalla. Na vrlo efektnom primjeru su pokazali i kako samo poslovanje na mobilnim uređajima može biti sigurno, primjerice kako zaštiti podatke ako se ukrade ili izgubi neki od mobilnih uređaja.

O privatnom oblak za najzahtjevnije poslovne korisnike govorio je Tomislav Kosanović iz Hrvatskog Telekoma. Upoznao je sudionike konferencije s najnovijim trendovima u isporuci Virtual desktop rješenja te pokazao kroz praktične primjere kako se rješavaju poslovni problemi. O samom “cloudu” ne trebamo trošiti riječi, jasno je da je to budućnost poslovanja koja povećava mogućnosti, a smanjuje troškove, uz stabilnu sigurnost podataka.

O Cisco kolaborativnim rješenjima govorila je Martina Herceg Jungić iz Cisca. Naime, Cisco kolaboracijska rješenja vam nude “alate” koji će otključati sav potencijal vaših zaposlenika i omogućiti im  bržu i jednostavniju međusobnu suradnju, suradnju s poslovnim partnerima i korisnicima, brže kreiranje novih usluga i njihovo plasiranje na tržište te ukupno sniženje troškova udaljenih timova koja se više ne mjeri kilometrima već klikom miša.

O upravljanju poslovnim procesima govorio je Branimir Tešija iz COMBIS-a. Pojasnio je kako optimalno upravljati svojim poslovnim procesima, te kako osigurati poslovnu učinkovitost i prostor za inovacije. Pri tome je predstavio Predstavljamo Business Process Management (BPM), holistički pristup upravljanja poslovnim procesima usmjeren na povećanje njihove učinkovitosti i fleksibilnosti kako bismo se što lakše prilagodili sve dinamičnijem poslovnom okruženju, a koji služi i kao pravi dinamički optimizacijski alat za poslovne procese.

Automatizirano i učinkovito upravljanje aplikativnim verzijama i implementacijama bila je tema prvog predavanja nakon ručka, a održao ga je Veljko Stanojević iz COMBIS-a. Poznato je kako su brzina i agilnost itekako važne poslovne karakteristike u sve snažnijoj konkurenciji. Stalni razvoj novih aplikacija najčešće prate upravo IT odjeli unutar tvrtki te se od njih traži da isporuče svoje usluge što brže i što kvalitetnije. Tako je predstavljena DevOps metoda koja u fokusu ima komunikaciju, kolaboraciju i integraciju između razvoja softvera i IT operacija.

O podatkovnim centrima, poslovnoj izvrsnosti i transformaciji poslovnih ciljeva u rezultate govorio je Silvo Lipovšek iz Cisca. Rastući trend vertikalnog povezivanja i integracije hardverske i softverske infrastrukture s imperativom automatizacije sustava je takozvani Fabric-based infrastructure, što je i prikazano u nekoliko zanimljivih primjera u kojima inovativna Cisco infrastruktura pomaže u postizanju poslovnih ciljeva.

Posljednje predavanje odnosilo se na upravljanje odnosom s korisnikom u pokretu, te Integracija CRMa i mobilnih aplikacija, o čemu je govorio Igor Andrić iz COMBIS-a. Svi već znaju kako je CRM temeljni alat kada je riječ o upravljanju odnosom s korisnicima. Predavanje je otkrilo neke od najnovijih funkcionalnosti koje omogućuju da budete prvi i najbolji u području upravljanja odnosom s korisnicima. U vrijeme sve raširenijeg korištenja mobilnih uređaja nikad nije bilo važnije pružiti pravu informaciju u pravo vrijeme i to – cijelo vrijeme. Predstavljena su rješenja kako se CRM može integrirati s mobilnim aplikacijama i to na praktičnim primjerima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.