Combis Partner Day 2014 – nova generacija rješenja za podatkovne centre

Fotografija članka: Combis Partner Day 2014 – nova generacija rješenja za podatkovne centre

Combis je zajedno sa svojim partnerima Citrixom i Ciscom predstavio kako se na najbolje mogući način može iskoristiti puni potencijal podatkovnih centara.

Oglas

Na Combis Partner Dayu 2014 predstavljena je sljedeća generacija rješenja za mrežne, cloud i mobilne tehnologije. Pred oko 40-ak sudionika ove visoko stručne konferencije stručnjaci Combisa, Citrixa i Cisca su prezentirali vrhunska rješenja koja na optimalan način objedinjuju pristup raznorodnim uređajima različitih funkcionalnosti i s raznolikih tehnoloških područja u jedan jedinstveni podatkovni centar.

Berislav Lastrić, tehnički direktor Sektora sistemske integracije u Combisu istaknuo je kako je rad eksperata i usklađivanje IT procesa i tehnologija s poslovnim ciljevima imperativ rasta i razvoja kompanija. Konsolidacija i integracija tehnologije podatkovnih centara nije ništa novo, no više nego ikada prije ona mora adresirati više raznorodnih tehnoloških područja i njihovu konvergenciju. Stoga smo danas predstavili međusobnu protkanost rješenja koja omogućavaju rast poslovanja uz osiguran atraktivan povrat investicija”, rekao je Lastrić.

Predstavljen je i zajednički projekt Citrixa i Cisca kojim je napravljen velik iskorak u razvoju virtualnih aplikacija. “Citrix i Cisco udružili su snage u razvoju i isporuci rješenja koja omogućuju bolji i brži rad aplikacija te smanjuju troškove posjedovanja web aplikacije, optimiziraju iskustvo korisnika i osiguravaju apsolutnu dostupnost aplikacija”, naglasio je Citrixov regionalni menadžer za distribuciju Damjan Mirtič.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti i zanimljivu demonstraciju mobilnog poslovanja – koje osigurava siguran pristup aplikacijama, desktop računalima, podacima i uslugama s bilo kojeg uređaja i bilo koje mreže, a sve kako bi zaposlenicima na terenu omogućio slobodu i fleksibilnost u obavljanju radnih zadataka.

Josip Zimet, specijalist prodaje za DC/V&Cloud u Ciscu održao je prezentaciju o inovativnim poslužiteljima s nižim troškovima održavanja. “S Cisco poslužiteljima započinje era programiranja infrastrukture ili software defined network – 33.000 korisnika već danas svjedoči o nižim troškovima akvizicije i održavanja. Nadogradnje poslužitelja postavile su potencijalnu uštedu u sasvim novu kategoriju te kompanijama otkrile dio formule za napredak u upravljanju troškovima poslovanja”, izjavio je Zimet.

Na predavanju “NetScaler u Cloudu: Puno uloga, jedan glumac (bez kaskadera)”, koje je održao Igor Dužević, voditelj Combisovog Odjela za Cloud infrastrukturu, bilo je riječi o složenosti Cloud rješenja. Arhitekti sustava susreću se s izazovima kako zadovoljiti osnovne postulate Cloud infrastrukture (elastičnost, fleksibilnost i skalabilnost) uz ekonomičnost rješenja. Stoga su iznimno cijenjena rješenja koja se dobro snalaze u više uloga, a Citrix NetScaler definitivno je jedno od njih, demonstrirano je na predavanju.

Mogućnosti NetScalera Dužević je predstavio u jedinstvenoj nogometnoj formaciji NetScalerovih 11 (3-4-3), što se itekako dobro uklopilo u današnji dan koji je u prvom redu u Hrvatskoj u znaku nogometa, jer se večeras igra utakmica Brazil – Hrvatska… :)

Combis Partner Day 2014 - nova generacija rješenja za podatkovne centre

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.