Combis Finance Day Beograd: financijska industrija ruku pod ruku s IT-em

Fotografija članka: Combis Finance Day Beograd: financijska industrija ruku pod ruku s IT-em

Financijska industrija se može osloniti na naprednu informacijsku tehnologiju u svom svakodnevnom poslovanju i prilagođavanju novim potrebama korisnika. Koristeći rješenja poput  Cloud računalstva, automatizacije procesa, alata za poslovno upravljanje te upravljanje gotovinom i potraživanjima moguće je ne samo značajno povećati efikasnost i ostvariti uštede već i unaprijediti odnose s klijentima i povećati konkurentnost na zahtjevnom tržištu.

– Financijska industrija zahtjevna je po svojoj dinamici te jedinstvena zbog brzog prihvaćanja naprednih tehnologija s kojima banke unaprjeđuju svoje procese iznutra, ali i s pomoću kojih grade svoj imidž prema klijentima. Uspješne banke i institucije kontinuirano traže da ih tehnologija podrži u nastojanju da budu što fleksibilnije, dostupnije i efikasnije, a to iziskuje kvalitetna i promišljena nova ulaganja – rekao je Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji. 

Poseban naglasak na događanju stavljen je na Cloud i EPM/BI alate. Kako kaže Vlahović, to je odraz velikog interesa koji na globalnoj razini značajno integrira financijsku industriju i IT.

– Istraživanja pokazuju kako će Cloud tehnologija biti prioritet u suvremenom bankarstvu. Po istraživanju od prije nekoliko mjeseci, 39 posto ispitanih članova Uprava zaduženih za informatiku govori kako će više od polovice bankarskih transakcija biti provedeno preko Cloud infrastrukture do 2015. godine. Dakle, svjedočimo jako brzim promjenama u načinu na koji promišljamo bankarstvo, te stoga moramo uspostaviti intenzivnu komunikaciju između bankara i IT-evaca. Ruku pod ruku, zajedno mijenjajmo financijsku industriju – pozvao je Vlahović.

Događanje je okupilo oko 50 sudionika iz raznih financijskih institucija koji su imali priliku upoznati Private Cloud rješenje iz Combisa, Sustav planiranja, budžetiranja i predviđanja (Enterprise Performance Management), Sustav upravljanja gotovinom (Cash Management), aplikativno rješenje za upravljanje potraživanjima (ComDebts) te rješenja za upravljanje troškovima i automatizaciju poslovnih procesa, kao i direktnog bankarstva. O uspješnosti rješenja svjedočile su brojne studija slučaja implementacije u velikim bankama i osiguravajućim društvima u regiji.

Combis Finance Day Beograd: financijska industrija ruku pod ruku s IT-em

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.