Cognos i SPSS sklopili partnerstvo radi integracije analitike predviđanja

Racunalo.com foto

SPSS, vodeći svjetski dobavljač programske opreme za analitiku planiranja, i Cognos, tvrtka iz grupacije IBM i vodeći svjetski dobavljač rješenja za poslovnu inteligenciju i upravljanje performansama, objavili su sklapanje partnerstva kojem je cilj ponuditi integraciju programske opreme IBM Cognos 8 BI i SPSS-ove tehnologije za analitiku planiranja. Korisnici Cognosa mogu jednostavno distribuirati rezultate dobivene analitikom planiranja donositeljima odluka na svim razinama tvrtke te im tako omogućiti brzo prepoznavanje i vrednovanje novih tržišnih prilika te njihovo sigurno iskorištavanje.

SPSS i Cognos dogovorili su zajedničko planiranje izlaska na tržište, pri čemu će se posebno naglašavati korištenje analitike planiranja na područjima kao što su upravljanje rizikom u financijskim uslugama i osiguranju, učinkovitost kampanja i medijski plasman proizvoda u maloprodaji i proizvodnji te učinkovitost prodaje u bioznanostima. Integracija sa SPSS-ovom tehnologijom analitike planiranja proširit će Cognosova snažna rješenja za upravljanje performansama te poslovnim korisnicima olakšati predviđanje i reagiranje na promjene tržišnih uvjeta, rizika i ponašanja korisnika.

Gartner smatra da "postoje četiri mogućnosti platforme za poslovnu inteligenciju u toj analitičkoj kategoriji: OLAP, prediktivno modeliranje, kartice s rezultatima i vizualizacija… No, budući da raste zanimanje za poslovnu inteligenciju koja se temelji na procesima i strategiji, rast će i očekivanja od prediktivnog modeliranja i kartica s rezultatima. Prediktivno modeliranje potrebno je da bi se unaprijed odredili rezultati različitih poslovnih događaja. Kada se pravilno koriste, takve informacije pridonose kvaliteti planiranja i optimizaciji poslovnih procesa."

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.