Cloud Hosting vs. Namjenski Hosting

Fotografija članka: Cloud Hosting vs. Namjenski Hosting

 Međutim, za noviji tvrtke koje su još uvijek u procesu pokretanja, oblak hosting je bolji izbor. U nastavku pročitajte pogled razlika između te dvije vrste hostinga.

Cloud hosting
U suštini, ako ste start-up tvrtka u velikoj mjeri se zasigurno oslanjate na svoju web-based tehnologiju, trenutno nemate potrebna sredstva za ulaganja u on-site hosting, ali planirate značajan rast  poslovanja u vrlo bliskoj budućnosti, onda ćete imati koristi od Cloud smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server. Budući da je vaše poslovanje prije svega web-based, stvarno si ne možete dozvoliti da doživite značajnu količinu pada stranica ( down-time) zbog opterećenosti ili isključivanja zbog toga jer vaša stranica troši previše resursa na serveru, ali u isto vrijeme trebate štedjeti financijska sredstva i racionalno ih ulagati. 

Cloud hosting je vrlo fleksibilna opcija koja omogućujući da prilagodite svoje hosting planove, brzo i jednostavno kao odgovor na promjenljive potrebe. Ova vrsta hostinga omogućava poslovni najam virtualnih servera koji može biti i ljuska ako je to potrebno. Mnogi hosting  cloud provideri imaju izbor operativnih sustava Windows ili Linux, i pružit će vam samo – poslužnu fleksibilnost kroz namjenski hosting, fleksibilnu naplatu i API .

Sve u svemu, možete uštedjeti novac plaćajući samo za ono što vam treba i kada vam treba, dok u isto vrijeme koriste pouzdan, stabilan hosting plan. Takva skalabilnosti je idealna za tvrtke koje nemaju sredstava ili potrebu za sveobuhvatnim i namjenskim hosting paketima.  Naravno, to sve znači da vaš IT odjel vjerojatno će morati provesti puno svog vremena upravljanu u konfiguraciji poslužitelja jer  vaš promet će se uvijek mijenjati, tako da konfiguracija poslužitelja  neće ostati statična.

Namjenski hosting (Dedicated hosting )
Namjenski hosting radi na sasvim drugačiji način. Dok s Cloud hosting vi samo kupujete dio poslužiteljskog  prostora, a možda i dijelize prostor na tom poslužitelju s drugim tvrtkama, sa namjenskim  hostingom  imate potpunu kontrolu nad svojim serverom ili više njih ako imate potrebu.

Namjenski hosting ima tri različite prednosti. Kao prvo, server se nalazi u sigurnom i stabilnom podatkovnom centru, što znači  da za svoj posao ne morate potrošiti ništa za ulaganje u hardver ili infrastrukturu ili dodatni prostor koji je potreban kada imate svoj servera na licu mjesta.  Drugo, namjenski hosting znači da ne dijelite prostor s drugima na poslužitelju  već je u potpunosti posvećen aplikacijama, web stranicama i platformama vaše tvrtke. Za razliku od shared hostinga, dedidacted hosting   je fleksibilnije jer imate potpunu kontrolu nad serverom , uključujući izbor operativnog sustava , hardvera, i ništa ne bi trebalo utjecati na je vrijeme učitavanja. Konačno, sa namjenskim hostingom, vaš IT odjel ima punu vladavinu i mogućnosti u potpunosti prilagoditi performanse poslužitelja da savršeno odgovaraju potrebama vašeg poslovanja.
Sada, ako se pitate za koga je namjenski hosting pravo rješenje ? Odgovor je, zapravo,za  veliko i stabilno poslovanja koje se oslanja uvelike na svoju on-line prisutnost, (a time i njegov hosting) oko opstanka i zarade, tako da klijenti imaju pristup u bilo koje vrijeme i kupuju proizvode ili usluge. Znači, on-line trgovina ili on-line oglašavačka mreža.  Ako je vaše poslovanje odgovara tom opisu, onda je ovo vjerojatno vrsta hostinga koji tražite.

Odabir Business Hosting providera
Nakon odlučivanja koja vrsta hosting je najbolje za vaše poslovanje, sljedeći korak, odabir pravogprovidera, mora biti vrlo lukavo.  Pročitajte recenzije o davateljima hosting usluga, a ne samo o davatelju općenito.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.