Cloud Forum 2017 donosi rezultate certifikacijskog program StarAudit

Fotografija članka: Cloud Forum 2017 donosi rezultate certifikacijskog program StarAudit

StarAudit je dio EuroCloud ekosustava čiji je cilj edukacija o prednostima korištenja Cloud usluga, kao i stvaranja percepcije o sigurnosti podataka, zaštite privatnosti te ohrabrivanja društva na korištenje Cloud usluga.

Oglas

U sklopu konferencije , koju organizira udruga EuroCloud Hrvatska, 19. travnja 2017. godine, u Hotelu Antunović u Zagrebu, bit će predstavljeni rezultati certifikacijskog programa StarAudit.

Program je uspješno pokrenut u Hrvatskoj 2015. godine, i sklopu kojeg danas u Hrvatskoj djeluje 25 certificiranih StarAudit profesionalaca među kojima su se našle i žene, a najmlađi član s certifikatom broji 17 godina. StarAudit je stožerni program EuroCloud ekosustava čije su aktivnosti osvješćivanje s ciljem edukacije javnosti o prednostima korištenja Cloud usluga, kao i stvaranja percepcije o sigurnosti podataka, zaštite privatnosti te ohrabrivanja društva na korištenje Cloud usluga. Djelokrug djelovanja uključuje i definiranje standarda interoperabilnosti, ujednačavanja pravnih i regulativnih okvira te poticanje razvoja Cloud rješenja u startup poduzetništvu.

StarAudit program nudi kvalitativnu certifikacijsku shemu kako bi se uspostavili tržišni standardi te izgradilo povjerenje u Cloud usluge na strani prodavača i na stranih korisnika Cloud usluga. Stoga je svrha StarAudit sheme osigurati vjerodostojnu procjenu kvalitete Cloud usluga transparentnim i pouzdanim certifikacijskim procesom.

StarAudit shema ocjenjuje Cloud usluge u skladu s dobro definiranim i transparentnim katalogom kriterija. Rezultat ovog procesa audita pokazuje odgovarajuću razinu kvalitete, zrelosti i sukladnosti Cloud usluge. Certifikacijska je procedura temeljena na najboljoj praksi i osigurava odgovore na temeljna pitanja menadžera koja će oni po svoj prilici postaviti u potrazi za odgovarajućim pružateljem Cloud usluga. Za razliku od čistog audita sigurnosti, ili zaštite podataka, StarAudit pokriva cijeli niz područja i funkcija Cloud usluga te potvrđuje sukladnost u odnosu na zahtjeve jasno razumljivim jezikom i izrazima.

StarAudit također ima za cilj omogućiti prijenos znanja IT profesionalcima, pravnicima, kao  i stručnjacima u nabavnom procesu Cloud usluga. Akreditacijski proces temeljen je na visoko vrijednim uslugama obuke, a pojedincima koji se odluče na certifikaciju osigurano je usvajanje novih vještine kako bi bili uspješni u svojoj profesionalnoj karijeri.

Direktne prednosti koje StarAudit program donosi svojim korisnicima su: konkretan radni okvir te javno objavljen i dostupan alat, procjena i certifikat koji olakšava razuman odabir Cloud usluge. Jednom provedena kvalitativna procjena, smanjuje potrebu za skupim pojedinačnim procjenama te osigurava vrijedan instrument s visokom razinom transparentnosti. StarAudit daje smjernice za korisnike i pružatelje usluga pod istim uvjetima, omogućujući uz to učinkovit proces prijenosa znanja i akreditacije. Naravno – sve je brzo i lako dostupno te automatizirano  u Cloud okruženju.

Prednosti koje ovaj program donosi svojim korisnicima odnosi se na različite razine provjere primjenjive na različite poslovne potrebe, pogodne ne samo za velika, već i za mala i srednja poduzeća. Prednost leži i u unaprijed definiranim postupcima obavljanja procjene Cloud usluga te  jednostavnim alatima koji se mogu koristiti za internu procjenu i otkrivanje nedostataka, za cjelokupnu samoprocjenu, odnosno interni audit, a posebice u svrhu vanjskog audita. Osim toga u sklopu StarAudit programa su osigurani i treninzi za korisnike i partnere.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.