CISEx – radimo za PayPall, eBay, Coca-Colu, Disney…mi smo izvoznici softwera, hrvatska budućnost

Fotografija članka: CISEx – radimo za PayPall, eBay, Coca-Colu, Disney…mi smo izvoznici softwera, hrvatska budućnost

Događanje je otvorio predsjednik CISEx-a, Hrvoje Bujas, naglasivši da je vrijeme da Vlada prepozna IT sektor kao potentan segment društva, koji stvara nove vrijednosti, potiče izvoznu strategiju, kreira nova dobro plaćena radna mjesta. Bujas je pritom istaknuo da je potencijal ovog dinamičnog sektora otvaranje novih 10 000 radnih mjesta i to u naredne dvije godine. Tijekom događanja predstavljeni su i primjeri dobrih praksi i iznimno cijenjeni projekti koji na globalnoj sceni konkuriraju i većim inozemnim igračima unutar sektora.

Ispred tvrtke Swing softvare koja ima impresivnu listu klijenata obratio se i g. Pavić prezentirajući prvih 10 godina uspješnog izoza softvera u preko 100 zemalja, a tvrtku Where koja radi nove module za PayPall predstavio je Bruno Batarelo. Dulijano Nola je u svojoj zanimljivoj prezentaciji otkrio tajne uspjeha GoHome tražilice nekretnina koja je prisutna u 7 zemalja. Davor Prpić, direktor tvrtke Inteligentna kuća, predstavio je IThome rješenje koje upravlja svim elektroinstalacijama unutar doma, kuća, stana ili ureda putem mobilnog uređaja. IThome rješenje je jedno od naprednijih rješenja koja potiču energetsku učinkovitost, a zbog svoje tehnološke platforme iznimno je cjenovno prihvatljiv. Novitete na društvenim mrežama prezentirali su Ilija Brajković i Mario Frančešević, vlasnici dvije mlade i poprilično aktivne splitske tvrtke – Akcija i Seekandhit.

Intenzivna aktivnost Udruge očituje se i u činjenici da na, već tradicionalnom CISEx Friday-u svojim članovima, između ostalog, predstavljaju mogućnosti financiranja, stoga je na ovom događanju bio prisutan i predsjednik CRANE-a, Mihovil Barančić koji je potaknuo sve okupljene da se jave i predlože ideje za moguće financiranje. Nikola Jellačić iz Google-a članovima je predstavio komunikacijske mogućnosti i načine predstavljanja projekata interesnim skupinama. Ivan Burazin i Stevica Kuharski prezentirali su su StartUp Live konferenciju u Splitu i StartUp Kamp koji se održava na Visu koncem kolovoza. Naime, navedena događanja potpomaže CISEx.

Zaključak je ovog događanja da IT zajednica želi biti dio rješavanja problema u društvu, a IT tvrtke koje uspješno već godinama izvoze da znaju raditi i bez pomoći države, no da je isto tako vrijeme i da se njihov glas čuje, te da birokracija postane dio rješavanja, a ne stvaranja problema.

CISEx - radimo za PayPall, eBay, Coca-Colu, Disney...mi smo izvoznici softwera, hrvatska budućnost!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.