Ciscovi pripravnički programi za mlade inženjere iz Srednje i Istočne Europe

Racunalo.com foto

Hrvatska je također uključena u program i ove godine te će mladi hrvatski inženjer sudjelovati u Cisco Sales Associate programu.


“Hrvatska je uvijek imala talenata i sposobnih pojedinaca te dugu tradiciju obrazovanja u tehničkim znanostima. Zadovoljni smo što proširujemo suradnju s vodećim tehničkim sveučilištima i lokalnim Cisco Networking akademijama kroz ovaj program. Izgrađujemo partnerstvo koje povezuje područja razvoja obrazovnih programa, seminara za razvoj karijera i zajedničkih istraživačkih projekata”, rekao je Igor Meleš, generalni direktor  hrvatskog Cisco ureda. “Posebno sam ponosan na vrlo visok interes u Hrvatskoj koji vlada među diplomantima za Sales Associate program i na mogućnost zapošljavanja kandidata u našem Cisco uredu ili kod partnerskih tvrtki.”


Iako se niti nakon završetka programa kandidatima ne može jamčiti radno mjesto u Ciscu, u hrvatskom Cisco uredu zaposleno je dvoje hrvatskih kandidata koji su prošli edukaciju koja je predhodila Cisco Sales Associate programu, kao i jedan kandidat koji je sam završio Cisco Sales Associate program.   


Tvrtka Cisco pokrenula je program obrazovanja za suradnike u prodaji u Srednjoj i Istočnoj Europi prije tri godine kako bi mladim stručnjacima pomogla da uspješno pohađaju pripravnički program.


Ovogodišnja 23 kandidata koji su odabrani između ukupno 1400 prijavljenih, zaposlit će se u tvrtki Cisco kao suradnici sistemski inženjeri. Ti mladi stručnjaci dolaze s vodećih tehničkih fakulteta iz 11 država Srednje i Istočne Europe: Bugarske, Hrvatske, češke, Mađarske, Litve, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske. Program edukacije, koja se održava u Amsterdamu, obuhvaća tečajeve vezane uz Cisco certifikate, tehničke i prodajne vještine te uvod u Ciscovu kulturu poslovanja. Pored rada u učionici i simuliranja radnih situacija uz podjelu uloga, sudionici dobivaju radne zadatke u laboratorijskim uvjetima i na terenu u svojim domicilnim državama.


Siniša Mitović završio je Ciscov program za suradnike u prodaji 2007. godine i radit će kao sistemski inženjer u hrvatskom Cisco uredu. “Zainteresirale su me mreže još za vrijeme studija ekonomije te sam se nakon završenog fakulteta prijavio za Ciscov program”, rekao je Mitrović. “Pohađanjem programa za suradnike u prodaji dobio sam priliku nastaviti sa studijem i istovremeno stjecati iskustvo iz prakse kao i prodajne vještine. Nastavni program vrlo je intenzivan jer smo u jednoj godini naučili koliko bismo negdje drugdje naučili u pet godina.” Za vrijeme jednogodišnjeg programa Siniša je savladao znanje o Cisco tehnologiji, prezentacijske i prodajne vještine potrebne kako bi započeo rad u hrvatskom Cisco uredu. “O kvaliteti programa govori činjenica da iako bez formalne tehničke pozadine, Siniša je u godinu dana Ciscovog programa za suradnike u prodaji stekao temelje i znanje koji mu omogućuju nastavak svoje karijeru u hrvatskom Cisco uredu gdje će se pridružiti iskusnim Cisco sistemskim inženjerima u svakodnevnim prodajnim aktivnostima”, rekao je Josip Zimet manager sistemskih inženjera u hrvatskom Cisco uredu.


Za više informacija o Ciscovom programu za suradnike u prodaji, posjetite internetske stranice: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.