Cisco Virtual Office za širenje poslovanja i na udaljenim lokacijama

Racunalo.com foto

Cisco Virtual Office predstavlja odgovor na rastući trend među srednje velikim i velikim poduzećima koja imaju sve veći broj dislociranih zaposlenika kojima je potreban pristup zajedničkim poslovnim aplikacijama i uslugama i izvan kompanijskih prostorija. Ovo mrežno rješenje sadrži tehnologije za usmjeravanje, prespajanje, zaštitu, bežični rad, IP telefoniju i kontrolu politika u jednom centralno upravljivom uredskom rješenju koje osigurava izuzetno . Radi se o vrlo fleksibilnom rješenju koje omogućuje zaposlenicima da rade na različitim lokacijama uz pristup naprednoj tehnologiji i uslugama kao da sjede za stolom u uredu. Ovakvo “širenje” uredskog okruženja uključuje pristup glasovnim i video rješenjima posredstvom IP komunikacije – i sve to u izuzetno zaštićenom mrežnom okruženju.

Rješenje Cisco Virtual Office pojavilo se u pravom trenutku – danas kada tvrtke sve više traže fleksibilna i isplativa radna rješenja, naročito u svijetlu rastuće cijene goriva i drugih energenata, ovim rješenjem mogu osigurati .  Ovakva vrsta agilnosti pomaže u održavanju kontinuiteta poslovanja, primjerice tijekom nepovoljnih vremenskih prilika, i uštedama na nekretnini jer uklanja potrebu za dodatnim uredskim prostorima. Pored toga, zaposlenici na udaljenim lokacijama mogu povećati produktivnost zahvaljujući pristupu istim komunikacijskim rješenjima i tehnologijama namijenjenima poslovnoj suradnji koji su na raspolaganju njihovim kolegama koji rade u uredu.

Jedna od korisnicima najdražih funkcionalnosti ovog rješenja je automatizirano postavljanje (“zero-touch” setup). Zahvaljujući automatiziranom, prethodno konfiguriranom postavljanju, zaposlenici se ne moraju brinuti oko instalacije, budući da oni većinom nisu kvalificirani za to niti posjeduju dovoljno znanja da bi sami mogli implementirati mrežne sustave. Na ovaj način tvrtke mogu raspršiti svoju radnu snagu na tisuće lokacija znajući da će greške od strane zaposlenika i tehnička podrška biti minimalne. Cjelokupno rješenje Cisco Virtual Office sadrži sljedeće komponente:

Udaljena lokacija
• Automatizirano postavljanje Ciscovog novog usmjerivača Cisco 881w Series Internet Services Router (ISR) i IP telefona Cisco 7970G IP phone sa zaslonom u boji. Kada se Cisco 881w ISR spoji na internet, automatski se “javlja kući” i vrši download prethodno izrađene konfiguracije koja se usklađuje sa centralnom lokacijom. Zaposlenici zatim mogu uživati u prednostima učinkovite, automatizirane isporuke usluga i poslovnih aplikacija namijenjenih suradnji. Primjerice, bežična LAN konektivnost ponuđena je kao opcija koja omogućuje funkcije poput mobilnog inteligentnog roaminga.

Centralna lokacija
• Usmjerivač iz Ciscove 7200 serije usmjerivača služi kao konvergirana platforma za VPN mrežni rad, sa zaštitom i enkripcijom kojom je lako upravljati. Pritom se koristi Ciscovo rješenje DMVPN (Dynamic Multipoint Virtual Private Networking) čime se osigurava razmjena podataka između dvije lokacije bez potrebe za prolaskom prometa preko centralne lokacije, što omogućuje bolji mrežni rad i kvalitetniju isporuku podataka jer rasterećuje centralnu lokaciju. Ova infrastruktura također podržava SSL i L2TP preko IPsec VPN mreže, i služi kao jedna točka konvergencije za više različitih tehnologija sigurnog pristupa, kao u slučaju korištenja prijenosnih računala ili PDA uređaja.

• Upravljački serveri za funkcije identiteta i konfiguracije, što uključuje Cisco Configuration Engine za distribuciju konfiguracijskih datoteka na čak 10 tisuća Ciscovih ISR usmjerivača, Cisco Security Manager za upravljanje sigurnosnim politikama, te Cisco Secure Access Control Server (ACS) koji osigurava nadzor nad politikama pristupa kako bi se podmirile zakonske i korporativne regulative. Ovakva centralizirana arhitektura omogućuje nadzor nad svim uslugama rješenja Cisco Virtual Office, uključujući zaštitu, mobilnost, suradnju i objedinjene komunikacije.

Usluge
• Tvrtka Cisco i ovlašteni partneri tvrtke Cisco nude usluge za planiranje, dizajn i implementaciju rješenja Cisco Virtual Office. Te usluge uključuju uvođenje i integraciju na lokaciji glavne točke, savjetovanje o automatizaciji uvođenja i upravljanja udaljenim lokacijama i kontinuiranu operativnu podršku. Ove usluge pridonose smanjenju operativnih troškova korisnika i kontinuiranom procjenjivanju, usklađivanju i razvoju komponenti rješenja Cisco Virtual Office kako bi se podmirivale potrebe poslovanja i osigurala zaštita od prijetnji.

“Rješenje Cisco Virtual Office proširuje mogućnosti sigurnog mobilnog rada i podrške zaposlenicima gdje god i kad god se oni odluče spojiti s mrežom”, izjavila je ovom prigodom Marie Hattar, potpredsjednica odjela za mrežne sustave i rješenja zaštite u Ciscu. “Ovo rješenje povećava prednosti rada na daljinu budući da osigurava uredsku tehnologiju uz izuzetno dobru zaštitu. Njime tvrtke osiguravaju agilnost poslovanja, a u nekim slučajevima može predstavljati dobru zamjenu za svakodnevno putovanje na posao kao alternativno rješenje koje je zdravije za okoliš, uz upravljanje operativnim troškovima na lokacijama tvrtke.”

Prema riječima Marie Hattar, uz sve veći porast broja dislociranih zaposlenika i mogućnosti njihovog pristupanja kompanijskim mrežama i potrebnim informacijama, raste i potreba tvrtki za sve fleksibilnijom tehnološkom infrastrukturom koja osigurava jednaki stupanj zaštite na udaljenim lokacijama odakle se zaposlenici spajaju na mrežu kakav postoji u uredskim prostorijama kompanije. Zahvaljujući sigurnosnim funkcionalnostima ovog rješenja, tvrtke mogu na siguran način provoditi mobilna rješenja, surađivati sa svojim zaposlenicima i primjenjivati modele rada na udaljenim lokacijama koji pružaju veću učinkovitost od modela koji se oslanjaju isključivo na provođenju poslovnih operacija u centraliziranim korporativnim lokacijama.

Takav je slučaj u tvrtki DONG Energy, vodećoj danskoj energetskoj kompaniji sa sjedištem u Kopenhagenu. DONG Energy bavi se proizvodnjom, razvojem i prodajom energenata i povezanih proizvoda i usluga. Kao kompanija koja je rano usvojila praksu  omogućivanja rada izvan konvencionalnog uredskog okruženja, DONG Energy razumije koliko je važno da svojim zaposlenicima pruža zaštićen pristup uredskim rješenjima bez obzira gdje se nalaze. Uz pomoć svog integracijskog partnera, tvrtke NetDesign, kompanija DONG Energy uvela je rješenje Cisco Virtual Office za više od 3200 od ukupno 5300 zaposlenika. 

“Ciscovo rješenje Cisco Virtual Office naša je četvrta generacija rješenja za rad na daljinu i odraz je naših nastojanja da kontinuirano pružamo našim zaposlenicima neprekidan pristup mrežnim resursima s ciljem povećanja produktivnosti i fleksibilnosti rada”, rekao je Michael Moesgaard, glavni informacijski direktor kompanije DONG Energy. “Rješenje Cisco Virtual Office omogućuje širenje pristupa informacijama za naše zaposlenike. Od zaposlenika tražimo da ga koriste ukoliko rade kod kuće i dosadašnje su povratne informacije pozitivne, naročito vezano uz jednostavnost upotrebe. Ova tehnologija čini našu kompaniju agilnom.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.