Cisco StadiumVisionTM tehnologija za stadione budućnosti

Fotografija članka: Cisco StadiumVisionTM tehnologija za stadione budućnosti

Cisco StadiumVisionTM tehnologija za stadione budućnosti

Tvrtka Cisco predstavila je rješenje StadiumVisionTM koje će posjetiteljima stadiona i drugih sportskih arena upotpuniti doživljaj praćenja utakmice dodatnim informativnim i multimedijalnim sadržajima. StadiumVision omogućava objedinjavanje različitih funkcija i sadržaja u svim dijelovima stadiona te koristi najsuvremeniju video tehnologiju koja može objediniti sve informacije i usluge na nogometnim stadionima, u rukometnim arenama i na drugim sportskim objektima.

Prva implementacija StadiumVisiona počet će s radom u travnju 2009., na novom stadionu bejzbolske ekipe New York Yankees. Pomoću najsuvremenijih tehnologija kojima će integrirati vizualne, glasovne podatkovne i bežične usluge u objedinjenu mrežu nove generacije, momčad će se povezati sa svojim navijačima na potpuno nove načine. Navijači će pristupati sportskim vijestima i rezultatima, vremenskoj prognozi i vijestima o stanju u prometu, a istovremeno neće propustiti niti jedan trenutak igre na terenu.

Prva implementacija StadiumVision tehnologije povezana je s bejzbolom, no isto se rješenje može primijeniti na nogometu, rukometu, košarci, tenisu i drugim sportovima.

Potpuni doživljaj u visokoj rezoluciji za sve navijače
Tvrtka Cisco će u suradnji s New York Yankeesima unaprijediti doživljaj navijača za vrijeme utakmica i drugih događanja, pružajući im opširniju interakciju, personalizirane usluge i potpunije iskustvo. Rješenje StadiumVision omogućuje Yankeesima da na troškovno učinkovit način isporučuju vizualni sadržaj s utakmica kao i specifični sadržaj prilagođen korisnicima na svaki video zaslon, podmirujući jedinstvene potrebe svakog prostora stadiona tijekom utakmice ili događanja. Svi zasloni moći će isporučiti HD video sadržaj.

Od novih sadržaja koje Cisco i New York Yankees donose navijačima na novom stadionu izdvajamo:
• Sadržaji za navijače: Za sve navijače ekipe New York Yankees koji ne žele propustiti niti jedan trenutak akcije na terenu, Cisco će omogućiti prijenos utakmice na HD video zaslonima diljem stadiona, uključujući područja kao što su prostori za ugostiteljske i trgovačke usluge, hodnik, muzej te drugi restorani i kafići na stadionu. Osim prijenosa utakmice u tijeku, zasloni će moći istovremeno prikazivati najnovije sportske rezultate, zanimljive informacije o Yankeesima, vijesti i prognozu vremena. Po završetku utakmice, osoblje će moći pomoću zaslona uputiti posjetitelje prema najbližim izlazima i pružiti najnovije informacije o stanju u prometu. U slučaju opasnosti, svi zasloni na stadionu mogu se odmah i uniformirano koristiti za prikaz uputa o evakuaciji. Onih dana kada se utakmice ne igraju, zasloni se mogu koristiti za razne obavijesti i druge sadržaje, ili informacije o specijalnim prigodama, kao što su kongresi, svadbe i druga okupljanja.
• Za navijače u luksuznim ložama: Luksuzne lože bit će opremljene touch-screen IP telefonima posredstvom kojih će posjetitelji moći naručiti jela i pića iz ugostiteljske ponude kao i Yankees proizvode koji će biti isporučeni u ložu.
• Za buduće navijače: Tvrtka Cisco i New York Yankees vodili su računa i o budućim potrebama kako bi stadion nudio najsuvremenije sadržaje i u nadolazećim godinama. Primjerice, novi je stadion opremljen da podrži buduće usluge za posjetitelje koji će moći mobilnim uređajima naručivati jela i piće sa svojih sjedala, pogledati ponovni prikaz neke akcije ili kontaktirati (chat) u stvarnom vremenu prijatelje unutar ili izvan stadiona. Nadalje, tehnologija na stadionu omogućit će navijačima komunikaciju s igračima prije ili poslije utakmice uz pomoć interaktivne video tehnologije.

Cisco StadiumVisionTM tehnologija za stadione budućnosti

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.