Cisco: rad na daljinu čini nas sretnima!

Racunalo.com foto

Cisco: rad na daljinu čini nas sretnima!

Istraživanje je provedeno s ciljem utvrđivanja utjecaja rada na daljinu na društvo, gospodarstvo i okoliš, a otkriva da većina ispitanika koji rade na daljinu ostvaruje izuzetno fleksibilniji odnos između profesionalnog i privatnog života, veću produktivnosti i veće opće zadovoljstvo.

Zbog kontinuiranog razvoja i globalizacije suvremene radne snage, sve više tvrtki razmišlja o uvođenju strategije rada na daljinu s ciljem uštede troškova i smanjivanja emisija ugljičnog dioksida te zadržavanja najkvalitetnijih djelatnika. Takve tvrtke mogu iz Ciscovog istraživanja doznati sve o prednostima dobro promišljene strategije rada na daljinu, kako za zaposlenike tako i za poslodavce.

Tvrtka Cisco doseže nove razine učinkovitosti i djelotvornosti otkad omogućuje djelatnicima rad i međusobnu suradnju bez obzira na to gdje se fizički nalaze. Prema podacima Ciscove grupacije zadužene za internetsko poslovanje (Internet Business Services Group), ogranka zaduženog za globalno strateško savjetovanje, procjenjuje se da je tvrtka ostvarila godišnju uštedu od 277 milijuna dolara zahvaljujući povećanoj produktivnosti koja je rezultat odluke da omoguće zaposlenicima rad kod kuće ili na nekoj drugoj udaljenoj lokaciji. Pored toga, uvođenjem tehnoloških rješenja koja omogućuju povezanost zaposlenika na daljinu (poput rješenja Cisco® Virtual Office, ili nedavno predstavljenog rješenja Cisco OfficeExtend, te alata za virtualnu suradnju kao što je Cisco WebExTM) Cisco doprinosi porastu mjerljivih prednosti rada na daljinu i za zaposlenike i za poslodavce.

Ciscova radna snaga nove generacije
– Ciscovi zaposlenici 63% svog vremena troše na komunikaciju i suradnju.
– 40% Ciscovih zaposlenika navodi da se uopće ne nalazi u istom gradu kao njihov rukovoditelj.
– Prosječni Ciscov zaposlenik radi na daljinu dva dana tjedno.
– 60% vremena ušteđenog zahvaljujući radu na daljinu koristi se za rad, a 40% na privatne stvari.

Najvažnija saznanja
– Tvrtka Cisco provela je ovo istraživanje krajem 2008. godine s ciljem otkrivanja niza zanimljivosti vezanih uz rad na daljinu kao što su uzorci kod rada na daljinu, tehnološke prepreke, kvaliteta rada i produktivnost, utjecaj na okoliš, te prednosti odnosno mane fleksibilnog životnog stila, kao i opće zadovoljstvo zaposlenika.
– U istraživanju je sudjelovalo 1.992 Ciscovih zaposlenika iz pet regija (Daleki Istok, tržišta u razvoju, europska tržišta, Japan i SAD/Kanada).

Produktivnost i suradnja
– Otprilike 69% ispitanih zaposlenika navodi da ostvaruje veću produktivnost kada radi na daljinu, a 75% ispitanika navodi da je poboljšana pravovremenost obavljenog rada.
– 83% zaposlenika navodi da su im u radu na daljinu mogućnosti komuniciranja i surađivanja s kolegama jednake, ako ne i bolje, nego kod rada u uredu.
– 67% ispitanika navodi da je kvaliteta rada poboljšana kod rada na daljinu.
– 80% ispitanika navodi veću kvalitetu življenja zahvaljujući radu na daljinu.
– Rad na daljinu može također dovesti do veće stope zadržavanja zaposlenika, budući da više od 91% ispitanika navodi kako je rad na daljinu donekle važan ili vrlo važan faktor njihovog općeg zadovoljstva.

Ekološke prednosti
– 2008. godine zahvaljujući radu na daljinu Ciscovih zaposlenika spriječena je emisija otprilike 47.320 metričnih tona stakleničkih plinova uslijed smanjene količine putovanja.
– Prosječna udaljenost do radnog mjesta i natrag razlikuje se od regije do regije: zaposlenici u SAD-u i Kanadi u prosjeku putuju 48 kilometara do posla i natrag; zaposlenici u Azijskom Pacifiku prijeđu udaljenost od otprilike 23 kilometara; u Japanu zaposlenici navode da do posla i natrag prijeđu 42 kilometara; na tržištima u razvoju ta udaljenost u prosjeku iznosi 26 kilometara; dok zaposlenici u Europi do posla i natrag prijeđu u prosjeku 74 kilometara.
– Ciscovi zaposlenici godišnje uštede na troškovima goriva 10,3 milijuna dolara zahvaljujući radu na daljini.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.