Cisco prestrojava poslovanje potrošačke elektronike

Fotografija članka: Cisco prestrojava poslovanje potrošačke elektronike

Dvije godine kasnije poslovanje ukazuje da je to bila loša odluka za Cisco.  Što se dogodilo?  Prodaja je pala 19%, dok  tržišni udio je smanjen na samo 21,6% .  Drugi natjecatelj u skupini ovih kamkodera,  tvrtka Sony je smanjila tržišni udio  na 20,9% . Međutim, obje tvrtke su padale s galopirajućim rastom Kodakova modela Playtouch Playsport. Na neki način, to nije ipak samo krivnja „lošeg modela“ ili Ciscovog upravljanja.

Mogućnosti video snimanja novijih generacija smartphone također je utjecala na prodaju Flip kamkodera.  Zanimljivo je da samo koji mjesec nakon Ciscove kupnje, Apple dodaje video zapis na iPhone 3G koji je prodan u 7,4 milijuna komada u jednom kvartalu. Pridodamo li tome i druge proizvođače smartphonea i  vrijeme, neki modeli smartphone imaju znatno bolje opcije video zapisa nego Flip kamera.  Cisco će potrošiti oko 300 milijuna dolara za restrukturiranje tvrtke i usredotočiti se na tradicionalne poslovne segmente svoje mreže

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.