Cisco Powered Cloud Service certifikat dodijeljen za Cloud Server uslugu Hrvatskog Telekoma

Fotografija članka: Cisco Powered Cloud Service certifikat dodijeljen za Cloud Server uslugu Hrvatskog Telekoma

Ova je certifikacija rezultat višegodišnje suradnje Hrvatskog Telekoma i kompanije Cisco Hrvatska, a Cloud Server je prva takva certificirana usluga Hrvatskog Telekoma ove vrste.

Oglas

Hrvatski Telekom je proširio je svoj porfelj Cisco Powered usluga. U suradnji s kompanijom Cisco Systems Hrvatska, certificirao je svoju IaaS uslugu (Infrastructure as a Service) Cloud Server kao Cisco Powered Cloud Service.

Dio je to Cisco Cloud and Managed Services Partner (CMSP) certifikacije koja je započela prošle godine, kao jedan od rezultata višegodišnje intenzivne suradnje Hrvatskog Telekoma i Cisca, vodećeg proizvođača IT opreme i opreme za podatkovne centre.

Cloud Server je prva certificirana cloud infrastrukturna usluga Hrvatskog Telekoma – okosnica je HT-ove ponude poslovnih usluga u oblaku koja korisnicima omogućava uporabu virtualnih poslužitelja (VPS) smještenih u sigurnom podatkovnom centru i njihovo povezivanje prema Internetu, a sve to bez kapitalnih ulaganja. Usluga Cloud Server može se koristiti za raznolike poslovne potrebe, kao što su hosting web stranica i web shopova, testiranje i razvoj novih aplikacija, operativnih sustava i platformi, aplikacijske i podatkovne poslužitelje, pohranu, razmjenu i backup podataka i ostale namjene.

Prije certifikacije Cloud Servera, HT je prošle godine certificirao svoje poslovne podatkovne usluge Metro Ethernet, MPLS VPN i Net PRO. Prodajni rezultati pokazuju da ovu uslugu kupuju tvrtke svih veličina.

Certifikaciju jednom godišnje provodi renomirana certifikacijska kuća NSF International,  a sastoji se od provjere pravila, procesa i resursa prema strogim zahtjevima koji su temeljeni na ITIL (IT Infrastructure Library) preporukama, međunarodno prihvaćenim smjernicama za upravljanje širokim spektrom IT usluga. Uz zadovoljenje općih zahtjeva, usluge je potrebno certificirati i u skladu sa specifičnim Ciscovim zahtjevima, čime one postaju Cisco Powered usluge.

„Primjetan je porast potražnje za upravljanim uslugama i uslugama u kod hrvatskih tvrtki. Hrvatski Telekom ima mogućnosti i infrastrukturu da zadovolji za potrebe svih tvrtki, neovisno o njihovim veličinama. Drago nam je da u partnerskom odnosu s HT-om stvaramo inovacije kojima možemo pružati bolje usluge klijentima“, Izjavio je Ivan Ostojić, Partner Account manager iz Cisca Hrvatska.

S obzirom da Hrvatski Telekom ne želi biti samo posrednik, nego glavni akter poslovnih odnosa sa svojim korisnicima, sve se više okrećemo sadržaju pa je naš fokus na cloud usluge logični evolucijski korak u smjeru telekoma digitalne ekonomije. Cloud vidimo kao poslovnu paradigmu koja nam, osim operativnih ušteda i time povećane učinkovitosti, omogućuje stvaranje atraktivnog portfelja usluga, izgrađivanje novog komunikacijskog i distribucijskog kanala s globalnim dosegom. Postojeća fiksna, mobilna i cloud infrastruktura, direktni pristup do široke korisničke baze te financijska snaga i stabilnost nas stavljaju u poziciju jedne od rijetkih tvrtki na širem regionalnom tržištu koja je u stanju ponuditi pravi Fixed Mobile Cloud Convergence (FMCC) paket. S takvom integiranom ponudom smo stvorili nužnu pretpostavku za regeneraciju održivog rasta.
– Aljoša Pavelin, v.d. direktora Sektora za upravljanje isporukom ICT rješenja
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.