Cisco poklanja TelePresence državama u razvoju

Racunalo.com foto

“U globalnom i sve povezanijem svijetu, komunikacije i mogućnosti suradnje postaju svakim danom sve važnije – ne samo za ljude i kompanije, već i za države”, izjavio je John Chambers, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Cisco. “Cisco TelePresence omogućuje potpuno novi način komuniciranja i surađivanja, a primjena ove tehnologije u navedenim državama pokazuje koliko informacijska i komunikacijska tehnologija može pomoći tržištima u razvoju u prerastanju postojećih infrastruktura. Uvjereni smo da će primjena vrhunske tehnologije kakva je TelePresence u svakoj od tih država omogućiti bolju interakciju unutar samih država kao i regionalnu suradnju, stvarajući pritom nove prilike za poboljšanje načina života njihovih građana.”


Ova vijest objavljena je na konferenciji Paris III, međunarodnoj donatorskoj konferenciji održanoj u francuskom glavnom gradu koja je fokusirana na izgradnju bolje budućnosti za stanovnike Libanona.


“Uvjereni smo da informacijska i komunikacijska tehnologija može zajednicama i državama pomoći u stvaranju vrijednosti, razvoju mogućnosti suradnje i u konačnici pridonijeti povećanju produktivnosti. A takva ostvarenja dokazano utječu na društveni i gospodarski razvoj regije kao što su tržišta u razvoju”, zaključio je Chambers.


Cisco vjeruje da će navedene države TelePresence sustave imati u roku od šest mjeseci. Do kraja godine John Chambers želi predvoditi konferenciju posredstvom TelePresence sustava s regionalnim liderima na kojoj će se raspravljati o pitanjima od globalne važnosti kao što su obrazovanje i zdravstvo.


Cisco procjenjuje da će ukupna donacija iznositi otprilike 6 milijuna dolara, što uključuje TelePresence sustave, njihovo planiranje, dizajn i instalaciju kao i troškove usluga podrške za godinu dana.


Tvrtka Cisco na tržište je plasirala Cisco TelePresence sustav prošloga listopada. Zahvaljujući Ciscovim inovacijama u području slikovnih, zvukovnih i daljinskih komunikacijskih tehnologija preko IP mreže, Cisco TelePresence stvara osjećaj da se ljudi koji komuniciraju s udaljenih lokacija posredstvom mreže nalaze u istoj sobi. Upotreba terminala jednostavna je poput ostvarivanja običnog telefonskog poziva.


Tvrtka Cisco ponudit će najnapredniju verziju sustava, Cisco TelePresence 3000. Svaki sustav sadrži tri 65-inčne plazma ekrane i posebno dizajnirani stol za šest sudionika s jedne strane, ili “virtualni stol” za 12 sudionika. Sustav omogućuje prikaz slike u prirodnoj veličini, video značajke visoke rezolucije kao i napredne zvukovne značajke.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.