Cisco objavio rezultate za prvi kvartal fiskalne 2007. godine

Racunalo.com foto

Neto dobit na GAAP osnovi iznosila je $1.6 milijardi ili $0.26 po dionici, što u odnosu na prvi kvartal 2006. predstavlja porast od 27.5% i 30% po dionici. Neto dobit na pro forma osnovi iznosila je $1.9 milijardi, ili $0.31 po dionici što predstavlja porast od 21.4% i 24 % u odnosu na prvi kvartal 2006. godine. Tvrtka Scientific-Atlanta, koju je tvrtka Cisco kupila u trećem kvartalu fiskalne 2006. godine, pridonijela je neto prodaji u prvom kvartalu fiskalne 2007. godine sa $584 milijuna.


“Tvrtka Cisco ostvarila je još jedan uspješan kvartal, s rekordnim iznosima prihoda, neto dobiti i dobiti po dionici”, izjavio je John Chambers, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Cisco. “Ovakav snažan zamah pokazuje da i naši korisnici dijele našu viziju mreže kao platforme za sve oblike komunikacije i primjene informacijske tehnologije. Nalazimo se u središtu novih događanja na tržištu koja mijenjaju izgled umreženog rada. Mreža postaje platforma za sljedeću generaciju informacijske tehnologije koja će promijeniti način međusobnog povezivanja ljudi, komuniciranja i surađivanja. Položili smo temelje naše strategije u skladu s ovakvim razvojem na tržištu još prije nekoliko godina i vjerujemo da se danas nalazimo u jedinstvenoj poziciji da osiguramo kontinuirani razvoj i porast udjela u ukupnim ulaganjima u informacijsku tehnologiju naših korisnika.”
Novčani tok iz poslovanja iznosio je $2.3 milijardi u prvom kvartalu fiskalne 2007. godine, dok je u  prvom kvartalu fiskalne 2006. godine iznosio $1.4 milijardi. Novac i novčani ekvivalenti te ukupna ulaganja iznosili su $19.5 milijardi na kraju prvog kvartala fiskalne 2007. godine, dok su na kraju četvrtog kvartala fiskalne 2006. godine iznosili $17.8 milijardi. U prvom kvartalu fiskalne 2007. godine tvrtka Cisco je otkupila 66 milijuna redovnih dionica po prosječnoj cijeni od $22.85 po dionici za ukupni iznos od $1.5 milijardi. Na dan 28. listopada 2006. godine, tvrtka Cisco otkupila je 2.0 milijardi vlastitih redovnih dionica po prosječnoj cijeni od $18.51 po dionici u ukupnom iznosu od otprilike $36.9 milijardi od pokretanja programa otkupa dionica.
“Vrlo smo zadovoljni ovim izvrsnim rezultatima u prvom kvartalu”,  rekao je Dennis Powell, glavni financijski direktor tvrtke Cisco. “Ostvarili smo rekordne iznose prihoda, neto dobiti i dobiti po dionici, uz snažan novčani tok iz poslovanja koji je i treći kvartal zaredom veći od $2 milijarde. Očito je da se naša ulaganja za razdoblje od 3-5 godina realiziraju, donoseći 25-postotni porast prihoda u odnosu na prethodnu godinu.”


Glavne značajke poslovanja:
• U prvom kvartalu fiskalne 2007. godine dovršene su akvizicije tvrtki Arroyo Video Solutions i Meetinghouse Data Communications.
• Cisco TelePresence nova je tehnologija koja stvara osjećaj komuniciranja uživo bez obzira nalazi li se sugovornik na drugom kraju grada ili na drugom kraju svijeta.
• Cisco Digital Media System nova je tehnologija koja omogućuje organizacijama korištenje visokokvalitetne dinamične video i audio sadržaje u svrhu povezivanja korisnika, zaposlenika, partnera ili studenata na bilo kojem mjestu, u bilo kojem trenutku.
• 4-slotni Cisco CRS-1 najnoviji je dodatak sustavu usmjerivača za telekomunikacijske operatere koji nudi mogućnost preklapanja od 320 gigabita po sekundi (Gbps) u najkompaktnijem kućištu na tržištu koji omogućuje brzinu od 40 Gbps po utoru.
• Cisco Wide Area Application Services integrirano je rješenje za podružnice i urede tvrtki koje ubrzava performanse TCP-baziranih aplikacija preko mreže širokoga područja. Omogućuje konsolidaciju infrastrukture servera, pohrane i sigurnosnog kopiranja u svrhu lakšeg upravljanja i snižavanja troškova.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.