Cisco najavio kupnju tvrtke PostPath za oko 215 mil. USD

Fotografija članka: Cisco najavio kupnju tvrtke PostPath za oko 215 mil. USD

Sa sjedištem u Mountain Viewu, u Kaliforniji, i dodatnim razvojnim kapacitetima u Sofiji, Bugarskoj, tvrtka PostPath osnažit će Ciscove postojeće sposobnosti u području elektroničke pošte i rokovnika u sklopu WebEx Connect platforme namijenjene poslovnoj suradnji.

U današnjem ubrzanom poslovnom okruženju, učinkovita i prilagodljiva poslovna suradnja od ključne je važnosti za stvaranje i održavanje konkurentske prednosti. Zahvaljujući softveru tvrtke PostPath, Cisco će proširiti funkcionalnosti elektroničke pošte i rokovnika u sklopu svoje fleksibilne SaaS (Software as a Service) temeljene platforme namijenjene poslovnoj suradnji koja obuhvaća slanje istovremenih poruka, glasovna, video i podatkovna rješenja, upravljanje dokumentima i Web 2.0 aplikacije. Ovakva kombinacija omogućit će korisnicima da uz pomoć rješenja za poslovnu suradnju ubrzaju poslovne procese među tvrtkama kao i unutar samih tvrtki.

“Kupnja tvrtke PostPath u skladu je s našom strategijom izgradnje integrirane platforme namijenjene poslovnoj suradnji, koja je prilagođena načinu poslovanja danas i u budućnosti, osiguravajući veću produktivnost i veće zadovoljstvo korisnika”, izjavio je Doug Dennerline, viši potpredsjednik Ciscove grupe za softver namijenjen poslovnoj suradnji. “Naš model temeljen na webu nudi korisnicima brz razvoj i privlačne rezultate.”

PostPath pruža rješenje za elektroničku poštu, rokovnik i suradnju temeljeno na Linuxu. Ono je interoperabilno s brojnim drugim rješenjima za elektroničku poštu i osigurava AJAX Web klijent koji nije ovisan o određenom pregledniku. Pored toga, softver tvrtke PostPath kompatibilan je s brojnim mobilnim klijentima.
Softver tvrtke PostPath vrlo je siguran i skalabilan te obuhvaća inovativnu Web 2.0 arhitekturu koja zadovoljava zahtjeve kako velikih tvrtki tako i malih, a Ciscovim korisnicima pruža potpun doživljaj rada s rješenjima slijedeće generacije.

Akvizicija tvrtke PostPath dobar je primjer Ciscove inovacijske strategije “izgradnje, kupnje i partnerstva” kojom namjerava brzo prodrijeti na nova tržišta i iskoristiti važne tranzicije na tržištu. Osim vlastitih softverskih inovacija, Cisco provodi aktivnu praksu ulaganja i akvizicije drugih kompanija s ciljem podržavanja svoje softverske strategije. Nedavne akvizicije uključuju vodeće tvrtke ovog sektora kao što su WebEx, IronPort i Securent.

Prema uvjetima sporazuma Cisco će za sve dionice tvrtke PostPath platiti otprilike 215 milijuna dolara. Transakcija će se izvršiti sukladno opće prihvaćenim računovodstvenim standardima. Kupnja tvrtke PostPath podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u prvom kvartalu Ciscove fiskalne 2009. godine. Po dovršetku akvizicije, zaposlenici tvrtke PostPath postat će dio Ciscove grupe za softver namijenjen poslovnoj suradnji (Cisco Collaboration Software Group ili skraćeno CSG). CSG je dio Ciscove nedavno osnovane grupe za softver (Software Group) koja obuhvaća Ciscove glavne operacije u području softvera kao što su IOS mrežni operativni sustav, upravljanje mrežom i uslugama, rješenja objedinjene komunikacije, upravljanje politikama i SaaS rješenja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.