Cisco kupuje tvrtku Orative

Racunalo.com foto

U ožujku 2006. godine tvrtka Cisco predstavila je sustav objedinjene komunikacije (Unified Communications), temeljen na Ciscovoj SONA mrežnoj arhitekturi. Takva mrežna arhitektura omogućuje tvrtkama svih veličina integraciju svojih komunikacijskih sustava s informacijskom tehnološkom infrastrukturom, stvarajući jedinstvenu komunikacijsku platformu. Ciscov komunikacijski sustav, koji objedinjuje glasovne, video i IP komunikacijske proizvode i aplikacije, omogućuje učinkovitiju komunikaciju, ujednačavajući sve mrežne usluge s bilo koje lokacije, na bilo kojem uređaju, u bilo kojem trenutku.


Tvrtka Orative bavi se razvojem mobilnih softverskih rješenja koja će prenijeti mogućnosti Ciscovog sustava objedinjene komunikacije i na poslovne korisnike mobilnih telefona. Zahvaljujući softveru namijenjenom poslovnim korisnicima pod nazivom Orative Enterprise Software, korisnici mobilnih telefona moći će koordinirati razgovore, surađivati s kolegama, pristupiti informacijama preko sustava Unity za upravljanje glasovnom poštom, izdvojiti neželjene telefonske pozive i slična ometanja te zaštićeno pristupiti osobnim i korporativnim telefonskim imenicima. Cisco i Orative će zajedničkim snagama pretvoriti mobilni telefon u pravi poslovni uređaj, pri čemu će se rješenje Cisco Unified CallManager koristiti za kontrolu poziva, Cisco MeetingPlace za poslovnu suradnju a Cisco Unity će predstavljati platformu za glasovnu poštu.


“Ciscov sustav objedinjene komunikacije omogućuje poslovnim subjektima da koriste Cisco mreže kao platformu za četiri vrste usluga – zvukovne, vizualne, podatkovne i mobilne usluge – uz vrhunsku kvalitetu doživljaja za krajnjeg korisnika”, izjavio je Don Proctor, viši potpredsjednik Ciscovog odjela za glasovnu tehnologiju. “Kupnja tvrtke Orative pomoći će Ciscu u nastojanjima da prenese usluge objedinjene komunikacije sa mreže na mobilne uređaje.”


Prema uvjetima sporazuma Cisco će za tvrtku Orative platiti $31 milijuna u gotovini. Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, kao i odobrenju sukladno važećim propisima, a njen konačan završetak očekuje se u drugom tromjesečju Ciscove fiskalne 2007. godine.


Tvrtka Orative osnovana je 2002. godine i ima 33 zaposlenika u San Joseu, Kaliforniji.


Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke Orative postat će dio Ciscovog odjela za glasovnu tehnologiju kojeg vodi g. Proctor.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.