Cisco kupuje IronPort Systems

Racunalo.com foto

IronPort je vodeći proizvođač rješenja za zaštitu elektroničke pošte, s posebnim naglaskom na zaštitu od neželjenih poruka i spyware-a za velike tvrtke.
Zaštita elektroničke pošte, poruka i drugih sadržaja od primarne je važnosti za tvrtke i organizacije. Budući da su elektronička pošta i poruke vodeće aplikacije koje se koriste preko interneta, kupnja vrhunskih rješenja tvrtke IronPort za zaštitu elektroničke pošte i mreže dolazi kao prirodni nastavak Ciscovog portfelja za zaštitu. Sa sigurnosnim proizvodima i tehnologijama tvrtke IronPort, Cisco će bogat i komplementaran set rješenja za zaštitu poruka, dodati u svoj vodeći asortiman rješenja za upravljanje, smanjenje prijetnji i povjerljivost komunikacije.
“Smatramo da spajanje rješenja za zaštitu elektroničke pošte i poruka s postojećom Ciscovom infrastrukturom samoobrambene mreže donosi ogromne potencijale”, izjavio je ovom prigodom Richard Palmer, viši potpredsjednik Ciscovog odjela za sigurnosnu tehnologiju. “Korištenjem mreže kao fleksibilne platforme za integraciju tehnologija tvrtke IronPort, Cisco će moći izrađivati nove sigurnosne aplikacije prateći razvoj potreba svojih klijenata.”
“Opasnosti koje prijete prilikom slanja poruka putem interneta sve su naprednije, a tvrtka IronPort kontinuirano isporučuje najbolja rješenja na tržištu”, izjavio je Scott Weiss, glavni izvršni direktor tvrtke IronPort Systems, “Integracija IronPortove zaštitne tehnologije sa Ciscovom samoobrambenom mrežom omogućit će našim korisnicima potpuno novu razinu obrane.”
Prema uvjetima sporazuma Cisco će za akviziciju platiti otprilike $830 milijuna u gotovini i dionicama. Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u trećem kvartalu Ciscove poslovne 2007. godine. Tvrtka IronPort osnovana je 2000. godine i ima 408 zaposlenika smještenih uglavnom u San Brunu, u Kaliforniji.
Tvrtka Cisco nastavit će održavati postojeće poslovne odnose i tržišne strategije obiju tvrtki. Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke IronPort postat će dio Ciscovog odjela za sigurnosnu tehnologiju kojeg vodi Richard Palmer.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.