Cisco istraživanje: društvene mreže nezaobilazni alat poslovanja, 2. dio

Fotografija članka: Cisco istraživanje: društvene mreže nezaobilazni alat poslovanja, 2. dio

Prije nekoliko dana iznijeli smo detaljnu , a sada idemo još korak dalje.

Ovogodišnji Cisco Expo 2010. predstavio je novu viziju poslovanja u kojoj društvene mreže postaju platforme za uspješne i produktivne poslovne procese. Neprikosnovenu dominaciju interneta potvrdilo je čak 95 posto ispitanika, koji se njime služe prosječno sedam sati dnevno. U porastu je i mobilni Internet, kojeg danas gotovo svaki treći sudionik istraživanja koristit svakodnevno. Podaci o razlozima ovakve sveprisutnosti interneta nisu previše iznenađujući. No ono što je ovo istraživanje potvrdilo jest činjenica kako se Internet više, primarno, ne koristi samo za pretraživanje ili čitanje vijesti – sve više korisnika koristi mrežu za televizijski i radijski prijenos, on-line shopping, postavljanje fotografija i video sadržaja, koji postaju novi oblici korištenja.

Sve su rašireniji i novi načini komuniciranja među korisnicima. Slanje mail-ova, video-chat-ovi, čak i pisanje blogova, sve više potiskuju standardne načine komunikacije. Ipak, najveći su napredak svakako zabilježile društvene mreže, kao što su Facebook, Twitter i Linkedin. Do ne tako davno smatrane isključivo prolaznim hirom, ove virtualne zajednice iz dana u dan okupljaju sve više poklonika, i u privatnoj i poslovnoj sferi.

Evo grafički prikazanih rezultata istraživanja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.