Cisco implementirao sveobuhvatno rješenje prve faze TeraStream projekta za Hrvatski Telekom

Fotografija članka: Cisco implementirao sveobuhvatno rješenje prve faze TeraStream projekta za Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom, najveća telekomunikacijska tvrtka u Hrvatskoj, koristiti sveobuhvatno (end –to-end) Cisco rješenje u svojoj novoj terastream IP arhitekturi u cloud-u poznatoj kao TeraStream.

Oglas

Cisco je implementirao sveobuhvatno (end-to-end) mrežno rješenje, kako bi se započelo s prvom fazom ovog veoma značajnog projekta. Prvu pilot mrežu danas je u rad pustio Hrvatski Telekom (T-HT), podružnica tvrtke Deutsche Telekom, koji već osigurava napredne širokopojasne usluge stanovnicima koji žive u Republici Hrvatskoj.

Cisco i Deutsche Telekom rade zajedno još od 2011. godine na razvoju i validaciji TeraStream arhitekture, kao i na pružanju inovativnih usluga i mogućnosti. Ova nova i otvorena arhitektura značajno smanjuje složenost mreža i sustava, unapređuje operativnu učinkovitost i omogućuje nove interesantne IP telekomunikacijske usluge temeljene na cloudu. TeraStream arhitektura transformira način na koji se telekomunikacijske mreže izgrađuju i održavaju. Isto tako, novi način pružanja usluga osigurava optimizaciju i bolju monetizaciju mrežnih resursa.

Ključni elementi ove arhitekture uključuju all-IPv6 arhitekturu za usmjeravanje s Cisco ASR 9000 Series Aggregation Services usmjeriteljem; potpuno konvergentnim IP i optičkim slojevima uz 100 G koherentnu tehnologiju; integrirane cloud servisne centre koji osiguravaju virtualizirane mrežne usluge i aplikacije za brzo inoviranje usluga; programska sučelja sukladno softverski predefiniranom mrežnom arhitekturom za automatizaciju u realnom vremenu i OSS; kao i mogućnost za samostalno servisiranje korisnika.

Prema  najnovijoj prognozi koju daje Cisco® Visual Networking Index, globalni IP promet je osmostruko uvećan u posljednjih pet godina i utrostručit će se u narednih pet godina. S ovakvim ogromnim rastom prometa, u kombinaciji s kompleksnim shemama prometa, pružatelji usluga traže mrežna rješenja koja daju konvergirane IP i optičke mreže za agilno i učinkovito poslovanje i osiguravanje širokopojasne mreže za međusobno povezivanje cloud data centara i povezivanje korisnika s uslugama.

“U središtu tekućih konvergencija različitih tehnologija za sljedeću generaciju interneta, Cisco vidi jedinstvenu priliku za kombiniranje najboljih elemenata optičkih, routing i cloud domena koji pružateljima internetskih usluga omogućuju da učinkovitije i brže iskoriste tržišne mogućnosti. Koristeći širok spektar inovativnih, programabilnih i fleksibilnih Cisco rješenja, pružatelji internetskih usluga mogu optimizirati svoje usluge na potpuno nove načine, tako da se istovremeno razvija i njihov posao i pružanje novih mrežnih iskustva za korisnike. TeraStream predstavlja mrežu budućnosti za pružatelje internetskih usluga. Cisco je počašćen što blisko surađuje s tvrtkom Deutsche Telekom na tako značajnom programu”, izjavio je Surya Panditi, viši potpredsjednik i generalni direktor Service Provider Networking grupe tvrtke Cisco.

Jučer je održano i službeno predstavljanje na kojem smo i mi bili. Preporučujemo pročitati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.