Cisco i VMware razvijaju rješenja za virtualizaciju podatkovnih centara

Fotografija članka: Cisco i VMware razvijaju rješenja za virtualizaciju podatkovnih centara

Očekuje se integracija Ciscovog distribuiranog virtualnog softverskog preklopnika Nexus® 1000V u VMware infrastrukturu. Cisco i VMware također će udružiti svoju stručnost kod umrežavanja i virtualizacije u svrhu stvaranja novih multidisciplinarnih profesionalnih usluga i certifikacijske izobrazbe prodavača kao podrške virtualizacijskim strategijama podatkovnog centra za korisnike. Cisco i VMware usporedno surađuju pri integraciji VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) rješenja sa Cisco® Application Delivery Networking rješenjima radi poboljšanja performansi virtualnih stolnih računala priključenih na WAN mreže (WAN; eng. wide-area network).

Distribuirani virtualni softverski preklopnik Cisco Nexus 1000V pojednostavit će radnje na fizičkim ali i na virtualnim mrežnim infrastrukturama u svrhu podrške menadžerima servera, virtualizacije i mrežne administracije pri ubrzavanju virtualizacije podatkovnog centra. Nexus 1000V će u dinamična VMware okruženja proširiti značajke Ciscovog sigurnosnog sustava, politike pristupa, automatizirano osiguravanje te dijagnostiku koja će se moći brojčano povećati u tisuće aktivnih virtualnih strojeva. U ovakvom promjenjivom okruženju nova Cisco Virtual Network Link (VN-Link) tehnologija Nexusa 1000V integrirat će se sa VMwareovim vNetwork Distributed Switch okvirom radi stvaranja logične mrežne infrastrukture koja će osigurati punu vidljivost, upravljivost i dosljednost mreže. Rješenje će pomoći mrežnim, virtualizacijskim i serverskim timovima u postizanju učinkovitosti u virtualnim okruženjima i dobivanju točnih podataka u stvarnom vremenu poboljšavajući suradnju pri otkrivanju grešaka.

„Prihvaćamo virtualizaciju servera zbog uštede energije potrebne za hlađenje te za povećanje učinkovitosti našeg prostora podatkovnog centra i sredstava. MIT (Massachusetts Institute of Technology) ima niz kompjuterskih potreba koje zahtijevaju dosljedan IT menadžerski model u čitavom našem podatkovnom centru“, izjavila je Theresa Regan, voditeljica operativnih i infrastrukturnih usluga na Massachusetts Institute of Technology. „Sjajno u suradnji i Cisca i VMwarea je to što će usluge, sigurnost i olakšavanje operativne politike pristupa Ciscove mreže biti primjenjive u svakom virtualnom stroju VMware infrastrukture. Ovakva će inovacija omogućiti širu uporabu virtualizacije u našem kampusu“.

„Ovom objavom VMware i Cisco postigli su značajan iskorak u omogućavanju našim korisnicima prednosti end-to end arhitekture virtualnog podatkovnog centra za pojednostavljivanje isporuke IT usluga klijentima“, rekao je Brian Byun, potpredsjednik za globalne partnere i rješenja VMwarea. „Radujemo se zbog najavljene integracije rješenja Cisco Nexus 1000V sa VMware infrastrukturom, jer je to kamen temeljac naše strategije partnerstva s najboljima u ovoj industriji, čime se korisnicima omogućuje dubinski udruženo upravljanje fizičkog i virtualnog servera, mrežne i infrastrukture za pohranu podataka potrebne za potpuno virtualizirani podatkovni centar“.

Cisco Nexus 1000V distribuirani virtualni preklopnik, sa Ciscovom VN-Link mrežom koja reagira na postojanje virtualnog stroja i servisa za pohranu podataka, upotpunit će VMware infrastrukturu, koju trenutno upotrebljava više od 120 tisuća korisnika. S ovim integriranim virtualnim rješenjima IT menadžeri će moći postaviti i provesti politike povezivanja za svaki virtualni stroj u podatkovnom centru. Sada će iste zasebne konfiguracije i operacije mrežnih servisa, tradicionalno dostupne u Ciscovim hardverskim preklopnicima, biti lako primjenjive za svaki virtualni stroj. Ove virtualne mogućnosti će omogućiti IT menadžerima da jednostavnije upravljaju virtualnim strojevima dok ih premještaju po fizičkim serverima tijekom rutinskih operacija održavanja hardvera ili balansiranja opterećenja servera za optimiziranje performansi aplikacija i njihove dostupnosti.

„Integriranje Ciscovih end-to-end mrežnih mogućnosti podatkovnih centara u VMware platformu je način da naši korisnici uživaju u Ciscovom umrežavanju, sigurnosti i pohrani podataka na koje su navikli od našeg mrežnog hardvera”, rekao je Soni Jiandani, potpredsjednik odjela Marketing, Server Access and Virtualization business u Ciscu. “Također, uz našu stručnost u procjeni, planiranju i dizajnu mreže, bit ćemo u mogućnosti pomoći našim korisnicima da postave odgovarajuća pravila kako bi iskoristili prednosti mrežne virtualizacije širom svojeg poslovanja”.

Cisco i VMware također zajednički nude konzultantske usluge u području virtualizacije kako bi pomogli korisnicima da stvaraju i razviju rješenja za virtualizaciju servera, mreže i pohrane podataka u svojim podatkovnim centrima koji smanjuju troškove osiguravajući nove primjene brže i sigurnije uz istovremeno održavanje visokog stupnja performansi. Cisco and VMware Virtualization Assessment Service i Cisco and VMware Planning i Design Service identificiraju i ispravljaju nedostatke u korisnikovoj serverskoj, mrežnoj i infrastrukturi pohrane podataka kako bi osigurali usklađenu virtualiziranu end-to-end arhitekturu.

Cisco i VMware namjeravaju raditi u suradnji s partnerima i korisnicima kako bi osigurali primat u korištenju virtualizacijskih tehnologija u poslovnim primjenama i kako bi proširili ovo znanje kroz najkvalitetnije stručno obrazovanje i programe certificiranja.

„Virtualizacija mreže je ključna komponenta podatkovnih centara slijedeće generacije. Sa fokusom na virtualizaciji servisa i dobara širom mreže, Cisco će unaprjeđivati svoje obrazovne i certifikacijske programe za podatkovne centre,” rekao je Jeanne Beliveau-Dunn, generalni direktor Learning@Cisco. „Cisco radi s VMwareom na razvoju obrazovanja i certifikata za korisnike i prodavače koji će biti u skladu sa promjenama arhitekture i novim ulogama kao što su projektant podatkovnog centra, graditelj podatkovnog centra i tehničar podatkovnog centra”.

Dodatno, i Cisco i VMware će predlagati tijelu za standardizaciju organizacije IEEE novi protokol pod nazvan Network Interface Virtualization, koji će omogućiti VN-Link tehnologiji da bude isporučena kao rješenje najviših performansi bazirano na hardverskom rješenju.

Visoko učinkovita isporuka virtualnih desktopa
Cisco i VMware surađuju kako bi ubrzali korištenje desktop virtualizacije poboljšavajući performanse virtualnih desktopa krajnjih korisnika na WAN-u, omogućujući centraliziran i distribuiran ispis za udaljene korisnike i unaprjeđujući automatizaciju backupa podataka i povrata podataka iz backupa. Ciscov Application Delivery Networking portfolio optimizira dostupnost aplikacija, performanse i sigurnost na WAN-u. Kada je (portfolio) u kombinaciji sa VMware VDI, korisnik je u mogućnosti upotrijebiti rješenje koje osigurava optimizirano iskustvo udaljenog desktopa. Cisco i VMware surađuju na ispitivanju određenih načina uporabe kako bi poboljšali korištenje sa udaljenosti i pristup virtualnom desktopu. Kako je objavljeno u zajednički razvijenom sažetom opisu, VDI arhitektura koju su ispitivali Cisco i VMware pokazuje do 65-postotno poboljšanje u odnosu na standardni višekorisnički remote desktop protocol (RDP) u pristupu datotekama i aplikacijama uz korištenje Cisco Wide Area Application Services (WAAS) i Cisco Application Control Engine (ACE) za optimiziranje WAN protokola, sa VMware VDI i Virtual Desktop Menadžerom i backend infrastrukturom. Cisco i VMware stalno proširuju ovu arhitekturu kako bi optimizirali iskustvo udaljenog korisnika i poboljšali prilagodbu virtualnih desktopa.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.