Cisco: Do 2016 mobilni promet povećan više od 14 puta

Fotografija članka: Cisco: Do 2016 mobilni promet povećan više od 14 puta
Predviđa se da će 2016 promet mobilnih mreža obraditi 43 petabajta mjesečno podataka za razliku od 3 petabajta tijekom prošle godine. Uzrok povećanju prometa objašnjava za , Suraj Shetty, potpredsjednik marketinga za Cisco proizvode i rješenja "U svakodnevnom životu sve više i više vremena provodim online pomoću različitih uređaja. Koristimo video pozive, gledamo filmove u tabletama, koristimo televizore s pristupom internetu ili održavamo video konferencije, tako da zbroj naših akcija ne samo da zahtijeva zettabytes propusnost, ali mijenja značajno mrežne uvjete potrebne kako bi se zadovoljile očekivanja od ove ‘nove stvarnosti’. "
 
Nadalje Cisco naglašava da mobilni video će sve brže globalno rasti i predviđaju povećanje od 271 milijuna korisnika u 2011, do 1600 milijuna kuna u 2016. SMS između mobilnih potrošači će biti najraširenija usluga između potrošača u svijetu.  Cisco također predviđa da mobilne lokacijske usluge će imati visoku stopu rasta u svijetu, a broj korisnici će se povećati s 27 milijuna u 2011 do 158 milijuna do 2016.
 
Više detalja na (Cisco) mrežnoj stranici.
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.