CISCO CCIE, najautoritativniji certifikat IT industrije slavi 20 godina od pokretanja

Fotografija članka: CISCO CCIE, najautoritativniji certifikat IT industrije slavi 20 godina od pokretanja

CCIE (CISCO Certified Internetworking Expert), najautoritativniji certifikat IT industrije, slavi 20-u obljetnicu pokretanja na ekspertnoj razini u SAD-u 1993. godine.

Oglas

 

20 godina možda se nekima čini malo, nekima puno, ali te 1993 godine, Mark Zuckerberg je bio samo klinac koji je sjedio za Atari računalom, globalno poznati hit Whitney Houston – I Will Always Love You, osvojio je prvo mjesto na Billboard glazbenoj ljestvici,” a Schindlerova lista “, osvojila je Oscara za najbolji film. Ali, vratimo se mi na CCIE, program certificiranja, što je globalna mreža od najvažnijih top-certifikata. prihvaćen u svijetu kao najprestižniji u industriji mrežnih tehnologija. Ovaj certifikat je usmjeren na priznavanje visoke razine profesionalnosti pojedinaca u svijetu mrežnih tehnologija što uključuje projektiranje, izgradnju, implementaciju, održavanje, ili rješavanje problema složenih infrastruktura umrežavanje kompanija.


Program se kontinuirano ažurira i revidiraju se testiranja, da bi se osigurala neusporediva kvaliteta programa, važnost i vrijednost. Inače, Cisco nudi više od 45 različitih certifikata od kojih je samo 8 na CCIE razini. Danas, u odnosu na broj svih mrežnih profesionalaca širom svijeta, broj nositelja certifikata na CCIE razini je oko 1%, dok ostalih certifikata na nižim razinama je oko 13%. CCIE je široko priznat kao jedan od najtežih i najzahtjevnijih ispita. Sam proces certificiranja sastoji se od pismenog ispita (olovka-papir) kojim se ispituje znanje gotovo svakog detalja o mrežama. Drugi dio u trajanju od osam sati se odvija u laboratoriju. Tijekom tog vremena provjeravaju se eksperimentalna znanja i vještine. Testiranja se odvijaju na samo nekoliko lokacija u svijetu i koštaju po nekoliko tisuća dolara.  U Hrvatskoj tvrtka ima najveći broj djelatnika koji posjeduju ovaj prestižni certifikat.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.