CIO Network Day: Peter Myers predstavio Microsoft cloud rješenja i BI alate

Fotografija članka: CIO Network Day: Peter Myers predstavio Microsoft cloud rješenja i BI alate

Business Intelligence (BI), cloud, Office 365 i Big Data samo su neke od tema “u oblaku” o kojima je govorio Peter Myers, Microsoft Valuable Professional (MVP).

Oglas

Teško je u kratkom naslovu sročiti sve ono što smo danas čuli na cjelodnevnom predavanju Petera Myersa. Cjelodnevna predavanja s pregršt praktičnih primjera sakupljena su pod nazivom “CIO Network Day”, a koji je održan danas u prostorijama Microsofta Hrvatska u Zagrebu.

Peter Myers, Microsoftov MVP i jedan od vodećih kompanijinih stručnjaka za rješenja u oblaku govorio je Microsoftovim rješenjima, odnosno kako Power BI za Office 365 ujedinjuje snagu Microsofta za bolju produktivnost te jačanje poslovne inteligencije. Power BI omogućava lakše analiziranje i vizualiziranje podataka u Excelu, otkrivanje vrijednih informacija te njihovo dijeljenje i kombiniranje od bilo kuda, koristeći Office 365. Sudionici konferencije, njih pedesetak, na konferenciji su mogli saznati više o Business Intelligence platformi i kako se koristiti velikim količinama podataka (Big Data) na brz i efikasan način. Bilo je riječi i o najnovijim Microsoft tehnologijama za lakše istraživanje, analizu i vizualizaciju strukturiranih i nestrukturiranih podataka.

CIO Network Day: Peter Myers predstavio Microsoft cloud rješenja i BI alate

Od zanimljivijih tema izdvajamo Power BI mobilni cloud servis, BI mogućnosti SQL Servera 2014 i skladištenje podataka u Azuru. Mogli smo vidjeti i kako se pomoću Power BI za Office 365 mogu transformirati kompleksne strukture podataka i kako se ti isti podaci mogu podijeliti s bilo koje lokacije odnosno bilo kojeg uređaja.

Vrlo rječiti i simpatični Peter Myers nam je ukratko i vrlo slikovito prepričao današnje predavanje, što možete vidjeti video prilogu niže (nadamo se da znate engleski).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.