Cijena 7 inčnim tabletima će osjetno pasti, govore sve analize

Fotografija članka: Cijena 7 inčnim tabletima će osjetno pasti, govore sve analize

Nova studija koju potpisuje Digitimes Research govori kako će cijena tableti sa 7 inčnim ekranima osjetno pasti, na sveopću radost kupaca.

Oglas

Naravno, sama cijena ovisi o konfiguraciji, ali možemo slobodno reći kako će se najniža cijena tableta u Americi spustiti na 79$, što je oko 440-ak kunaI na europskom tržištu očekujemo kako će se sve više pojavljivati tableti s cijenom manjom od 500 kuna.

Iako sve analize to govore, čini se kako se to ne odnosi na Samsungove 7 inčne tablete čija je cijena relativno visoka i oni nemaju puno prostora za spuštanje cijena. No, galopirajuća konkurencija nezaustavljivo napada tako da će ova godina biti vrlo zanimljiva.

Drugi razlog zbog kojeg cijena 7 inčnim tabletima brzo pada je prelazak na “veće tablete”, ako ih tako možemo nazvati. Naravno, pri tome mislimo na tablete koji imaju 8 inčne ekrane, oni su sada u trendu. Mnogi proizvođači već su predstavili svoje nove 8 inčne tablete, kao što su Samsung, Lenovo, ASUS i Acer.

Ipak, naše je mišljenje kako bi 7 inčni tableti mogli zadržati popularnost. Ako ste pomislili na modele s Dual SIm podrškom, onda ste u pravu. U svijetu su sve popularniji 7 inčni tableti s kojima možete i telefonirati, tako da su ih neki počeli nazivati i phabletima.

U stvari, prave granice između smartfona i tableta nema, ona se jednostavno izbrisala. Donedavno je neku granicu držala i podrška za SIM kartice, no sve je više tableta koji podržavaju Dual SIM, tako da niti to više nema smisla. No, ono što nas raduje je činjenica kako za manje od 200$ možete kupiti vrhunski tablet uređaj.

Ne vjerujete? Za 10-ak dana nam na test stiže upravo jedan takav – moćan, a jeftin. Nećemo reći koji, ali uvjereni smo kako će vam se svidjeti… :)

Cijena 7 inčnim tabletima će osjetno pasti, govore sve analize

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.