Chrome OS Project Athena – developeri razvijaju i inačicu za tablete?

Fotografija članka: Chrome OS Project Athena – developeri razvijaju i inačicu za tablete?

Novi projekt na kojem rade developeri, Chrome OS Project Athena, mogao bi ovaj operativni sustav pogurati i na tablete, umjesto Androida?

Oglas

Čini nam se kako je i ova varijanta prilično izgledna. Ukratko, ovo bi moglo značiti da bi se u bliskoj budućnosti mogli pojaviti hibridni uređaji koji će imati novo “touch friendly” UI sučelje Chrome OS-a. Kad mislimo na hibridne uređaje, tada mislimo kako na prijenosna računala (s odvojivim ekranima), ali i na tablete pa čak i smartfone.

Trenutno sučelje koje se koristi na Chrome OS-u zove se “Ash” i datira još iz 2012. godine i ima jednu manu – nij baš predviđeno za tapkanje po ekranu. Upravo bi novi Chrome OS Project Athena trebao otkloniti ovaj nedostatak, a prve rezultate ćemo vjerojatno vidjeti na nekom od ChromeBook uređaja.

Ipak, ne možemo se oteti dojmu kako je možda najizglednija varijanta da će se neki elementi iz Projecta Athena pojaviti u novom Android 5.0 operativnom sustavu, a za koji se očekuje kako će se premijerno predstaviti na Googleovoj I/O konferenciji, od 25-26. lipnja.

Ono što ćemo samo na kraju dodati je kako bi Chrome OS Project Athena trebao imati novi početni ekran kojeg su kodno nazvali “Ares” (grčki bog rata), te će imati novu i kako kažu – puno ugodniju virtualnu tipkovnicu.

Chrome OS Project Athena - developeri razvijaju i inačicu za tablete

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.