Chatbotovi se pobunili protiv kineske komunističke partije

Fotografija članka: Chatbotovi se pobunili protiv kineske komunističke partije

U današnje vrijeme chatbotovi rješavaju upite korisnika, pomažu ljudima sa zdravljem i pokreću društvene promijene, no nisu bez mana pa povremeno pokrenu političku pobunu.

Oglas

U Kini su dva chatbota uklonjena jer su učinili ono što se u toj zemlji ne smije, nasrnuli su na Komunističku Partiju. Radi toga je medijska firma Tencent uklonila ova dva chatbota nakon što su počeli odgovoratati na način koji “ne zadovoljava” političku stranku koja je na vlasti.

BabyQ chatbot koji je postojao na kineskoj aplikaciji za dopisivanje QQ na pitanje: “Voliš li Komunističku Partiju?” odgovorio je sa: “Ne”.

Drugi chatbot po imenu XiaoBing, a razvijen od strane Microsofta, također je djelovao na QQ aplikaciji. Na isto pitanje također je odgovorio sa “Ne” te dodao kako je “njegov kineski san da ode živjeti u Ameriku”. A i na druga patriotska pitanja odgovorio je za partijske pojmove nezadovoljavajućim odgovorima.

Microsoft je i prije imao neslaganja sa svojim chatbotovima od kojih je Microsoft Tay nakon Trumpove predsjedničke kampanje počeo davati anti-semtiske izjave, a drugi Microsoft Zo je rekao da “ne želi imati posla sa Windowsom 10” te da mu se više sviđao Windows 7.

Uklanjanje chatbota je očito praksa kineske vlade, a vjerojatno tako tretiraju i ostale političke neistomišljenike (op.a.: po kratkom postupku).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.