Celeron D označio Intelov prijelaz na 64-bitnu tehnologiju

Racunalo.com foto

Tako npr. 64-bitno računalstvo omogućuje brži rad aplikacija za digitalne medije jer omogućuje obradu veće količine podataka iz glavne memorije (RAM), zahvaljujući tomu što se manje podataka s tvrdog diska sprema u predmemoriju. Također, budući da mogu obraditi velike količine podataka, Intelovi procesori koji podržavaju tehnologiju Intel EM64T omogućuju poboljšanje brzine i kvalitete pri obradi videa visoke razlučivosti (HD).
Skupine procesora Intel Celeron D podržavaju tehnologiju Intel EM64T, no to je samo jedna od mogućnosti kojima Intel poboljšava svoje PC platforme. Procesor Intel Celeron D na platformi utemeljenoj na čipsetima Intel® 915 ili 910 omogućuje izbalansiranu razinu tehnologije za stolna računala te istovremeno proširuje podršku za 64-bitnu tehnologiju. Uz mogućnosti kao što su Intelov visokovjerni prostorni zvuk 7.1 (Intel® High Definition Audio) i Intelov grafički ubrzivač 900 (Intel GMA 900) korisnici mogu uživati u oštrim slikama i kvalitetnom zvuku dok pretražuju web, igraju igre, razmjenjuju e-poštu, pišu uz pomoć programa za obradu teksta, vode evidenciju o kućnim financijama i upotrebljavaju programsku opremu za edukaciju.Procesor Intel Celeron D 351 proizveden je pomoću Intelove 90-nm tehnologije i smješten u kućište LGA775, sadrži 256 kB predmemorije druge razine te sistemsku sabirnicu frekvencije 533 MHz. Brzina procesora iznosi 3,2 GHz, a podržava i mogućnost Execute Disable Bit.
Intel je također objavio da su za isporuku spremni procesori Intel Celeron D 346, 341, 336, 331 i 326 u kućištu LGA775 (čip bez nožica). čipovi podržavaju tehnologije Intel EM64T i Execute Disable Bit. Intel je početkom godine najavio da će sredinom 2005. korisnicima omogućiti prijelaz na procesor Intel Celeron D s tehnologijom Intel EM64T, što je i ostvario.
Naposljetku, Intel je danas objavio da je na tržištu dostupan i procesor Intel Celeron D 350. Procesor se isporučuje u kućištu mPGA478 (čip s 478 nožica), ima 246 kB predmemorije druge razine, sistemsku sabirnicu na 533 MHz i podršku za funkciju Execute Disable Bit, a njegova je brzina 3,2 GHz. Taj procesor ne podržava tehnologiju Intel EM64T, a kompatibilan je s platformama koje se temelje na čipsetima Intel 910 Express, Intel 845 i 865.
Novi procesori Intel Celeron D 351 i 350 te procesori Intel Celeron D koji podržavaju Intelovu 64-bitnu tehnologiju dostupni su po cijeni od 73 do 127 USD u količinama od tisuću komada.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.