CeBIT: uspješno se predstavilo 7 hrvatskih tvrtki

Fotografija članka: CeBIT: uspješno se predstavilo 7 hrvatskih tvrtki

CeBIT: uspješno se predstavilo 7 hrvatskih tvrtki

Sajam u Hannoveru u razdoblju od 3. do 8. ožujka posjetilo je oko 400.000 ljudi, 4 hrvatske tvrtke, u sklopu Cro.ICT klastera i 3 tvrtke koje nisu članice klastera, uspješno je predstavilo svoja informatička dostignuća.

O važnosti nastupa Hrvatske na ovakvom događanju svjedoči 3000 promotivnih CD-a i 900 brošura koje su podijeljene na CeBIT-u u svrhu prezentacije izvoznih mogućnosti hrvatskih IT kompanija te Hrvatske kao poželjnog odredišta za izravna strana ulaganja u informatičko – komunikacijski sektor i sektor poslovnih usluga. Također, za vrijeme trajanja sajma hrvatske IT kompanije ostvarile su više od 100-njak poslovnih kontakata s potencijalnim partnerima i klijentima predstavljajući samo dio onoga što hrvatski IT sektor nudi.

Hrvatske IT tvrtki koje su predstavile svoja informatička dostignuća na ovogodišnjem CeBIT-u uspješni su inovatori u svojim proizvodnim programima, a zajednički im je kontinuiran razvoj znanja i novih alata te održavanje cjelovitih i složenih rješenja. Riječ je o tvrtkama koje su iskusile konkurenciju na međunarodnom tržištu, a ovogodišnjim nastupom učvrstili su vlastite pozicije te otvorili mogućnosti za nove suradnje na tržištima Europe, a i šire. Hrvatske IT tvrtki koje su, kroz Cro.ICT klaster, predstavile sebe i svoje proizvode na ovogodišnjem CeBIT-u su:

– Tvrtka Gideon Multimedia specijalizirana je za multimedijalno izdavaštvo i razvoj multimedijalnih aplikacija za web, CD/DVD te mobilne telefone. Gideon je od 2003. godine korisnik potpore Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO d.o.o. u sklopu programa RAZUM (Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća ) kojim se potiče razvoj novih proizvoda ili usluga u malim i srednjim inovativnim poduzećima. 25 stalno zaposlena djelatnika te preko 20 vanjskih suradnika. Od 2006. godine Gideon surađuje s Nokiom, kao prva hrvatska članica programa Forum Nokia PRO.

– web IT d.o.o. iz Osijeka tvrtka je koja pokriva kompletno područje informacijskih tehnologija (IT) kao što su: projektiranje, izrada i održavanje poslovnih računalnih aplikacija, projektiranje, izvedba i održavanje računalnih mreža, dizajn za stolno izdavaštvo i elektroničke medije, projektiranje, izrada i održavanje Internet stranica i Internet aplikacija, pružanje usluge hostinga te prodaja i održavanje računala i računalnih komponenti.

– Abba d.o.o. osnovana je krajem 2000. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području informacijskih tehnologija, posebice u domeni poslovnog softvera. Napredovanjem posljednjih godina uspješno je okončano razdoblje maloprodaje računala te su zatvorene maloprodaje u Osijeku i Vinkovcima, a sav prihod koji sada tvrtka ostvaruje isključivo je iz prodaje računalnih programa i usluga te prodaje opreme korisnicima proizvoda tvrtke.

– Lama d.o.o. je sistem integrator koji uz isporuku računalne i mrežne opreme, pruža usluge instalacije lokalnih i mreža širokog dosega (WAN), usluge VoIP telefonije, instalacije i održavanje sistemskog softvera, instalacije aplikativnih rješenja, bilo svojih, bilo drugih tvrtki, i pomaže konzaltingom pri izboru rješenja koje je najpovoljnije za pojedinu tvrtku. Lama d.o.o. osnovana je 1992. godine u Splitu.

Svoje proizvode, iako ne osobno, predstavile su i tvrtke Multilink d.o.o. iz Rijeke, Mono d.o.o iz Osijeka, S.Soft Software Development i Axiom d.o.o. iz čakovca. Uz tvrtke iz Cro.ICT klastera, na sajmu su se samostalno predstavile i tri uspješne hrvatske tvrtke:

– Tvrtka Blancom d.o.o. iz Splita razvila se u hrvatskog predvodnika na području usavršavanja i plasiranja sigurnosnih sustava i inovacija u modernim tehnologijama. Iako djeluje tek manje od desetljeća, Blancom je stekao iznimnu reputaciju kao proizvođač opreme i softvera za sigurnosne sustave. Izuzetna kakvoća, inovativnost, vrhunski dizajn, konkurentne cijene i posebna pozornost posvećena najsitnijim detaljima, sve su to odlike proizvoda s kojima Blancom postavlja nove standarde na području sigurnosti.

– Tvrtka Elma Kurtalj d.o.o. osnovana je početkom devedesetih iz obrta za proizvodnju sitnog elektromaterijala. Današnja djelatnost tvrtke Elma Kurtalj d.o.o. je distribucija opreme, realizacija projekata, konzalting, proizvodnja elektroničkih sklopova te isporuka opreme i usluga iz područja elektrotehnike, informatičke infrastrukture i procesnog upravljanja u zgradarstvu „inteligentnim zgradama”.

– Tvrtka Initium Futuri d.o.o. osnovala su četiri mlada inovatora i tvrtka Ruđer inovacije d.o.o. u kolovozu 2007. godine s ciljem da tržištu ponudi rješenja temeljena na najnovijim informatičkim platformama. U dosadašnjem radu poduzeće je osvojilo mnogobrojne nagrade te primilo investiciju od Svjetske banke.

CeBIT: uspješno se predstavilo 7 hrvatskih tvrtki

S obzirom da je cilj hrvatskog nastupa na CeBIT-u bio pokazati potencijale naše zemlje, 6. ožujka navečer organizirana je i Hrvatska večer na kojoj su posjetitelji mogli uživati u hrvatskoj tradicionalnoj glazbi, hrani i vinu.

Nastup Hrvatske na CeBIT-u zajednički su organizirali Središnji državni ured za e Hrvatsku, Agencija za promicanje izvoza i ulaganja i Hrvatska gospodarska komora, uz ovogodišnju potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. U organizaciju ovogodišnjeg nastupa hrvatskih tvrtki na CeBIT-u utrošeno je 65.000,00 eura.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.