Cat S61: Još jedan robusni smartfon na MWC 2018

Fotografija članka: Cat S61: Još jedan robusni smartfon na MWC 2018

Caterpillar je najpoznatiji proizvođač robusnih smartfona, a taj status će pokušati zadržati novim, jačim i još robusnijim S61 modelom.

Oglas

Robusni smartfoni su sve popularniji na tržištu, a Caterpillar sa svojim uređajima u isto vrijeme nudi izdržljivost i snagu. Predstavljanjem smartfona s termalnom kamerom (Cat S60) je ova tvrtka napravila iskorak, a sada su se odlučili i na korak dalje svojim novim i poboljšanim S61 modelom.

Termalnu kameru je, kao i za prošli model, napravila tvrtka FLIR koja je poznata po proizvodnji kamera za toplinsku detekciju. Senzor kamere novog modela će sada moći očitati temperature do 400°C, a imati će i dodatni senzor za očitavanje hlapljivih organskih spojeva (VOC – volatile organic compunds) u okolišu. Kada dodatni senzor očita razinu VOC-a koja je štetna za zdravlje, tada će upozoriti vlasnika, a taj isti senzor još može očitavati vlagu i temperaturu. Ovaj robusni smartfon je otporan na vodu, bila ona slatka ili slana, i to na 3 metra dubine u trajanju do jednog sata.

Što se dodatnih specifikacija tiče, Cat S61 dolazi s 5.2“ ekranom FHD rezolucije sa Corning Glass 5 zaštitom ekrana. Pokreće ga procesor Snapdragon 630 u kombinaciji sa 4 GB radne i 64 GB ugrađene memorije. Zadnja kamera je od 16 MP, dok je prednja od 8 MP. Iako podržava brzo punjenje Quick Charge 4.0, baterija od 4500 mAh bi trebala zadovoljiti zahtjeve svakog korisnika. Doći će na Androidu 8.0 s mogućnošću nadogradnje na Android P čim bude dostupan.

Premijera S61 smartfona je predviđena na MWC 2018, a dodajmo još da se očekuje da će koštati oko 1000$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.