Case Study Competition 2014 – i Adacta za bolju suradnju tvrtki i akademske zajednice

Fotografija članka: Case Study Competition 2014 – i Adacta za bolju suradnju tvrtki i akademske zajednice

Uključivanje studenata u praktični rad na tržištu jedan je od modela koji može pomoći i tvrtkama i akademskoj zajednici. Adacta zajedno sa studentima istražuje kako tu suradnju podići na još veću razinu.

Oglas

Tvrtka Adacta već dugi niz godina aktivno podržava akademsku zajednicu u Hrvatskoj i promovira važnost ranog upoznavanja studenata s načinima i metodama praktičnog rada na tržištu, kojem će se i sami uskoro pridružiti.  Jedan od vidova te suradnje odnosi se i na Adactin angažman u sklopu udruge  eSTUDENT koja je pretprošlog petka dodijelila službene stručne certifikate timovima studenata u sklopu ovogodišnjeg natjecanja „Case Study Competition 2014“.

Riječ je o programu i pratećem natjecanju u izradi studija poslovnih slučaja (odnosno primjera iz prakse) koje udruga eSTUDENT provodi uz pomoć vodećih tvrtki-sudionika gospodarskog sektora u Hrvatskoj, uključujući Adactu te čitav niz poznatih imena i tržišnih marki, poput Coca Cole, Ericssona, T-HT-a, INA-e, Nestlea, Spara, VIPneta, Zagrebačke banke i mnogih drugih. Program je specifičan po tome što tvrtkama omogućuje uspostavu izravnog kontakta s grupama studenata u obliku mentorstva pri izradi poslovnog slučaja na području za koje se tvrtka specijalizirala.

Case Study Competition 2014 - i Adacta za bolju suradnju tvrtki i akademske zajednice

Adacta je ove godine zaprimila čak 27 studentskih radova, od kojih se sedam kvalificiralo u samo finale natjecanja. Na radovima su radili timovi studenata, a zadatak im je bio da pod vodstvom mentora osmisle nove predloške, ili revidiraju postojeće strategije i planove suradnje Adacte s akademskom zajednicom. Među timovima, koji su se kvalificirali za finale u Adactinoj skupini, u konačnici su izabrana tri najbolja. Oni su uz posebne certifikate za izvrsnost u izradi studija poslovnih slučaja, koje su dobili svi finalisti, osvojili i novčane nagrade u visini od deset tisuća, pet tisuća i tri tisuće kuna – u ovisnosti o osvojenom mjestu.

U namjeri da dodatno potaknu interes za tehničkim studijima i izobrazbom među budućim i postojećim studentima Adacta je nedavno sudjelovala i u obilježavanju 36. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, u sklopu kojeg su na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća najboljim studentima podijeljene nagrade za trud i zalaganje. Adacta je tom prigodom osigurala Apple iPad tablet računala koja je Siniša Murk, voditelj Adactine poslovnice u Osijeku, uručio dvojici studenata s najvišim prosjekom ocjena.

Više informacija o potražite .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.