CARNet uputio javni poziv za informatizaciju škola

Fotografija članka: CARNet uputio javni poziv za informatizaciju škola

Riječ je o pilot projektu informatizacije hrvatskog školstva koji će trajati od 2015. do 2017, a za koji će biti odabrano 140 hrvatskih škola. Javnim pozivom školama započinje proces informatizacije hrvatskog školstva.

Oglas

U sklopu projekta e-Škole, Hrvatska akademska i istraživačka mreža- CARNet objavila je javni poziv osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu. Kroz projekt će se školama omogućiti korištenje suvremenih tehnologija, alata, metoda i sadržaja u nastavi te će se poticati racionalizacija i transparentnost poslovanja kroz informatizaciju poslovnih i administrativnih procesa u školama.

Škole koje će sudjelovati u pilot projektu bit će opremljene najmodernijom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te će im biti osiguran prikladan pristup Internetu i odgovarajuće e-usluge, a nastavno i nenastavno osoblje dobit će potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja koji će se razviti unutar projekta.

Javni poziv školama objavljen je na , a otvoren je do 20. siječnja 2015. godine.

Pilot projekt će se financirati iz strukturnih fondova Europske unije te će vrijednost investicije biti 300 milijuna kuna, a poslužit će kao priprema za veliki nacionalni projekt informatizacije svih hrvatskih škola koji slijedi 2019. i trajati će četiri godine. Nacionalni projekt e-Škole definiran je u Operativnom programu konkurentnosti i kohezija te je prihvaćen 12. prosinca 2014. od strane Vlade RH i Europske komisije. Programom je CARNet definiran kao korisnik sredstava, te će po ispunjenju proceduralnih zahtjeva  i provoditi projekt. Navedeni Operativni program pokrit će troškove mrežne infrastrukture, opreme i razvoja e-usluga, a kroz Operativni program učinkoviti ljudski potencijali bit će osigurana sredstva za stručnu i tehničku podršku te razvoj digitalnih nastavnih materijala.

U petak 19. prosinca u 12:30 sati ravnatelj CARNeta g. Zvonimir Stanić održat će webinar na temu javnog poziva školama za sudjelovanje u pilot projektu te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se priključe webinaru. Informacije o prijavi moguće je pronaći na .

Više informacija o samom projektu dostupno je na , a projektni tim moguće je kontaktirati na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.