CARNet-Cisco: projekt e-Otoci smanjuje digitalni jaz

Fotografija članka: CARNet-Cisco: projekt e-Otoci smanjuje digitalni jaz

Projekt će omogućiti nastavnicima da održe virtualnu nastavu učenicima na otoku pomoću video opreme preko IP mreže. U sklopu suradnje, dosad je već opremljeno 650 školskih knjižnica, 700 područnih osnovnih škola, 391 zbornica te 54 srednjoškolskih domova računalima te internetskom vezom. To uključuje videokonferencijske sustave sa 34 telekonferencijske učionice u 15 gradova i 21 sustav, od čega 15 sustava na samim otocima.

Prilikom predstavljanja rezultata dugogodišnjeg projekta direktor Cisca Hrvatska, Igor Meleš, izjavio je: ”Naša suradnja s CARNetom seže još od 1991. godine, kada je CARNet prvi počeo kao pružatelj Internetskih usluga.”

CARNetova upotreba Ciscovih usmjerivača usluga omogućila je spajanje 21 škole na otocima oko većih primorskih gradova (Zadar, Šibenik, Trogir, Dubrovnik) s regionalnim školama na kopnu. Unaprjeđena je kvaliteta usluga, što osigurava odabir prioriteta prometa te kvalitetu doživljaja potrebnu za udaljeno podučavanje.

CARNet-Cisco: projekt e-Otoci smanjuje digitalni jaz

”Učenicima se sviđa što je e-učenje zabavno, zbog lakog korištenja i mogućnosti ponavljanja sadržaja. Sami odabiru mjesto i vrijeme, što ih čini još motiviranijima za učenje.Roditelji se više ne dovode u situacije da se sele iz udaljenijih krajeva ili djecu šalju u druge krajeve kako bi im pružili što bolje obrazovanje.” , naglasio je ravnatelj CARNeta, Zvonimir Stanić.

CARNet je iskoristio skupinu Ciscovih Unified Communications Manager rješenja kako bi osigurala serversku obradu poziva kao i kontrolu poziva, te pruža sistem administratorima i korisnicima kvalitetan dijagnostički alat i usluge održavanja.

CARNet-Cisco: projekt e-Otoci smanjuje digitalni jaz

S.L.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.