Canonov “Fan Foto” internetski natječaj pokrenuo Euro 2008 groznicu

Fotografija članka: Canonov “Fan Foto” internetski natječaj pokrenuo Euro 2008 groznicu

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač digitalnih slikovnih tehnologija i službeni sponzor UEFA-ina Europskog nogometnog prvenstva, s ponosom objavljuje svoju podršku fotografskoj galeriji UEFA Canon Fan Foto i pripadnim natječajima koji su sada aktivni na službenim web-stranicama Eura 2008. .

Do početka prvenstva i za njegova trajanja Fan Foto će ljubiteljima sporta iz cijele Europe omogućiti prijenos autorskih fotografija povezanih s nogometom na web-stranice i osvajanje fantastičnih nagrada koje sponzorira Canon. Ta jedinstvena prilika jedini je način da se neki obični smrtnik pridruži najboljim sportskim fotografima na svijetu uz aut-liniju na Europskom prvenstvu 2008.

Tijekom mjeseci koji prethode najvećem europskom nogometnom događaju 2008. godine Canon Fan Foto zabilježit će iščekivanje i uzbuđenost iz perspektive nogometnih navijača. Na stranicu je moguće prenijeti slike koje na bilo koji način imaju veze s nogometom, a posjetitelji ih mogu ocijeniti jednostavnim sustavom "palac gore" ili "palac dolje".

Kad god neki posjetitelj prenese novu fotografiju u galeriju Fan Foto, Canon će donirati jedan euro Crvenom križu, svom službenom humanitarnom partneru*. Osim toga, kada posjetitelji daju svoj glas slici koja im se najviše sviđa, Canon će Crvenom križu donirati pedeset centi. Donacije Crvenom križu putem web-mjesta Fan Foto tijekom natječaja bit će ograničene na ukupno pedeset tisuća eura.

Svakog tjedna do 5. lipnja najpopularnija slika prema glasovima posjetitelja web-mjesta Fan Foto osvajat će fantastične Canonove nagrade – u očekivanju prvenstva podijelit će se četrnaest fotoaparata PowerShot SX100 IS. Fotoaparat PowerShot SX100 IS odlikuje se senzorom od osam megapiksela, procesorom Digic III, koji omogućuje superbrze performanse, te izvanrednim optičkim zumom od 10x, što ga čini savršenim za snimanje vrhunskih fotografija na utakmicama tijekom dana.

Još su vrednije nagrade osigurane za sudionike čije slike najboljima ocijeni stručni žiri natječaja Fan Foto – skupina stručnjaka iz tvrtki Canon i Getty Images, jedne od najuglednijih fotografskih agencija na svijetu. Stručni će žiri svoj odabir jedanaest najboljih fotografija predanih na natječaj Canon Fan Foto objavljivati od 27. svibnja do 6. lipnja.

Svaki će dobitnik u kategoriji najboljih jedanaest osvojiti dvije VIP ulaznice i put na jednu utakmicu u skupini (uključujući let, smještaj u hotelu i prijevoz) te digitalni SLR fotoaparat Canon EOS 450D, Canonov najnoviji dodatak svjetski poznatoj liniji EOS i savršen uvod u svijet ozbiljne fotografije.

Stručni žiri natječaja Fan Foto odabrat će i jednog dobitnika glavne nagrade, koji će imati priliku sjediti uz sam teren s fotografima koji imaju UEFA-inu akreditaciju na utakmici skupine A između Austrije i Njemačke u Beču 16. lipnja.

Oni koji ne budu imali dovoljno sreće da prije početka prvenstva osvoje neku od brojnih nagrada, a planiraju prisustvovati Europskom nogometnom prvenstvu, imat će priliku osvojiti fotoaparat PowerShot SX100 IS. Od 7. do 29. lipnja u tijeku će biti natječaj "Pokaži kartu!", a nagradu će osvojiti jedan sretni navijač koji preda najneobičniju i najkreativniju fotografiju sebe s ulaznicom za bilo koju utakmicu Eura 2008.

James Leipnik, direktor komunikacija i korporacijskih odnosa u tvrtki Canon Europe, izjavio je: "Canon je osmislio natječaj Fan Foto tijekom Europskog nogometnog prvenstva 2004. i ostao zatečen brojem nogometnih navijača iz cijelog svijeta koji su mu se odazvali. Nogomet povezuje zajednice, zemlje i pojedince u zajedničkoj radosti, očaju i uzbuđenju, a mi se nadamo da će ovogodišnji natječaj Fan Foto uspjeti zabilježiti emocije i iščekivanje koji prethode Euru 2008."

David Farrelly, glavni urednik u tvrtki UEFA Media Technologies, dodaje: "Jasno je da je širenje digitalnih tehnologija fotografiju učinilo pristupačnijih hobijem no ikada prije, a što bi mogla biti bolja tema za entuzijastičnog fotografa amatera od živopisnosti, uzbuđenja i emocija koje utjelovljuje nogomet? Kvaliteta slika poslanih u sklopu natječaja 2004. sve nas je iznenadila i zadivila. Izuzetno nam je drago što surađujemo s Canonom te jedni i drugi jedva čekamo da vidimo kakvi će sve talenti isplivati na površinu tijekom natječaja za 2008. godinu."

Canonova galerija FanFoto dostupna je na . Natječaj je otvoren od 29. veljače do 29. lipnja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.