Canon upotpunjuje iR seriju pisačima iR 5570 i iR 6570

Racunalo.com foto

Canon, vodeća tvrtka za digitalne slikovne tehnologije, danas je objavila da dodaje dva nova crno-bijela višenamjenska pisača, iR 5570 i iR 6570, svojoj seriji iR proizvoda. Ti uređaji upotpunjuju Canonovu uredsku seriju, koja je, s nepunih 12 mjeseci postojanja, jedna od najmlađih obitelji proizvoda na tržištu i nudi tvrtkama najbogatiji mogući izbor za zadovoljavanje različitih potreba.
Model iR 5570/6570 ima Canonovu jedinstvenu MEAP platformu i zadovoljava različita područja poslovne komunikacije, nudeći potpune mogućnosti ispisa, kopiranja, skeniranja i slanja. S brzinom ispisa od 55, odnosno 65 stranica u minuti i vremenom zagrijavanja kraćim od 30 sekundi, ti su uređaji prilagođeni organizacijama koje ispisuju velike količine dokumenata.
Kako sve više tvrtki brine o sigurnosti na radnom mjestu – istraživanja pokazuju da 95% IT menadžera smatra sigurnost prioritetom  – iR 5570/6570 ima seriju mogućnosti sigurnog ispisa kao odgovor na to pitanje. Da bi se smanjio rizik od neovlaštenog pristupa povjerljivim informacijama ili podacima, tvrdi se disk može zaštitno kodirati i brisati u prethodno naznačeno vrijeme.
Nadalje, mogućnost upravljanja identifikacijom odjela znači da zaposlenici mogu imati lozinkom zaštićen pristup uređaju, a funkcije sigurnog ispisa i poštanskog sandučića omogućuju autoru da samo on može ispisati povjerljive dokumente nakon što su poslani na ispis. Zaštitno kodirani i lozinkom zaštićeni PDF* dokumenti stvoreni od skeniranih dokumenata također sprječavaju neovlašteno pregledavanje i tako uvelike smanjuju opasnost od “curenja” informacija. U sustavu pretraživog PDF-a (OCR) korisnici mogu skenirati i stvarati pretražive datoteke u kojima se informacije mogu brzo locirati.
Diana Knežević, voditeljica proizvoda za tvrtku Canon Europe, kaže:  “Crno-bijeli višenamjenski pisači i dalje dominiraju tržištem i, iako se područje stalno razvija, jednobojni ispis ostaje glavni zahtjev mnogih organizacija. Stoga mi stalno prilagođavamo našu paletu uredskih uređaja da bi uporaba bila lakša, da budemo sigurni da su sigurnosni uvjeti zadovoljeni i da ponudimo najbolje rješenje za poslovne potrebe.”
Uz poboljšane sigurnosne osobine, model iR 5570/6570 stvoren je i da bude pristupačan hendikepiranim osobama jer je lakši za korištenje i prilagođen širokom spektru različitih potreba, a istodobno zadovoljava sve zakonske norme. Za slijepe i slabovidne korisnike postoji mogućnost glasovnog navođenja * kojom se potvrđuje odabir izvršen na upravljačkoj ploči. Programska oprema za rukovanje na daljinu* znači da tjelesno hendikepirani zaposlenici mogu upravljati pisačem izravno sa stolnog računala, a ručica automatskog ulagača papira (ADF) za hendikepirane* omogućuje pri skeniranju lakši pristup korisnicima u invalidskim kolicima.
Od ostalih se mogućnosti modela iR 5570/6570 izdvaja pristup mreži*, uz pomoć kojega korisnici mogu pristupati Internetu putem korisničkog sučelja izravno na višenamjenskom pisaču. Stranice i PDF dokumenti mogu se ispisivati izravno s internetskih stranica na isti način kao pri pristupu Internetu osobnim računalom. To je idealno za korisnike kojima su informacije potrebne izvan ureda ili na mjestima na kojima nema pristupa Internetu, npr. u organizacijama javnog sektora, uključujući knjižnice, škole i sveučilišta. U velikim organizacijama pristup mreži također omogućuje zaposlenicima pristup intranetu tvrtke izravno s uređaja, pa se dokumenti kojima se često pristupa, recimo tiskanice za godišnje odmore, ugovori i priručnici, mogu ispisivati odmah na višenamjenskom pisaču.
Diana Knežević također kaže: “Nastavljamo pionirski rad i inovacije u vezi s našim proizvodima. Dokaz je tomu činjenica da imamo najmlađu paletu proizvoda na tržištu. Osim toga, trenutno smo prvi na zapadnoeuropskom tržištu crno-bijelih pisača , što pokazuje da u Canonove proizvode ne vjeruje samo Canon, već i europske tvrtke.”
Modeli iR 5570 i iR 6570 u skladu su s uredbom Europske unije o ograničenju uporabe opasnih kemikalija. Od lipnja 2006. godine proizvodi i njihove komponente moraju biti u skladu s navedenom uredbom. Canon se za to priprema izbacujući na tržište proizvode koji su već u skladu s uredbom i rabeći recikliranu plastiku u proizvodnji pisača.
Pristup mreži i podrška za hendikepirane korisnike kompatibilni su s Canonovom postojećom serijom iR xx70 proizvoda. Modeli iR 5570 i iR 6570 bit će dostupni u cijeloj Europi u svibnju 2005.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.