Canon SLR EOS 7D, inovativne tehnologije i intuitivan dizajn

Fotografija članka: Canon SLR EOS 7D, inovativne tehnologije i intuitivan dizajn

Canon SLR EOS 7D, inovativne tehnologije i intuitivan dizajn

U EOS 7D je ugrađen novi 18-megapikselni APS-C CMOS senzor, koji je razvio Canon, te sljedeće značajke: dvojni procesori "DIGIC 4" koji nude brze, visokokvalitetne performanse pri svim osvjetljenjima, ISO raspon koji je moguće proširiti do 12.800 te stalno snimanje brzinom od osam kadrova u sekundi bez potrebe za dodatnim priborom. Te impresivne tehnologije dopunjuje izvrsno, kvalitetno kućište, osmišljeno da ispuni potrebe fotografa i ponudi im u potpunosti nov način rada s fotoaparatom.

Tijekom dugotrajnog rada na novom fotoaparatu Canonovi su se stručnjaci vratili za stol za projektiranje i, slušajući povratne informacije od fotografa diljem svijeta, osmislili EOS 7D da bi ispunili njihove specifične potrebe. G. Uchidoi, izvršni direktor grupe Photo Products Group u tvrtki Canon Inc. Japan, ovako je komentirao stvaranje fotoaparata EOS 7D: "Razgovarali smo s više od pet tisuća fotografa diljem svijeta i upitali ih što bi najviše željeli vidjeti na novom modelu fotoaparata. Zatim smo tako dobivene informacije spojili s vrhunskom tehnologijom te proizveli fotoaparat koji fotografima uistinu daje svestran alat koji im je potreban za eksperimentiranje sa slikama."

Precizne slike – AF i mjerni sustavi visokih performansi
EOS 7D se odlikuje križnim senzorom s automatskim fokusom i izoštravanjem u devetnaest točaka, koji fotografima omogućuje snimanje preciznih fotografija i optimizaciju mogućnosti kompozicije slike. Taj poboljšani AF sustav nudi niz ručnih i automatskih postavki, uključujući Zone AF i Spot AF, koje omogućuju brzo i jednostavno praćenje i snimanje objekata. Postavke automatskog fokusa iznimno su prilagodljive te omogućuju brzu reakciju na promjene prizora. Za okomito i vodoravno usmjerenje moguće je postaviti različite točke za automatsko fokusiranje pa fotografi mogu automatski mijenjati usmjerenje slike, čak i bez potrebe za pritiskom na gumb.

U EOS 7D je ugrađen i novi mjerni sustav. Mjerni sustav za fokus, boju i jakost svjetlosti (Focus Colour Luminance, iFCL) inteligentno mjeri fokus, boju i jakost svjetlosti u 63 zone. Dvoslojni senzor nadopuna je za devetnaest točaka izoštravanja u automatskom fokusu, a omogućuje prikupljanje informacija iz svake zone radi postizanja preciznije i dosljednije ekspozicije.

Canon SLR EOS 7D, inovativne tehnologije i intuitivan dizajn

Snimanje slika točno onako kako ih fotograf vidi
U Canon EOS 7D ugrađeno je inteligentno tražilo koje fotografima nudi stopostotnu pokrivenost kadra. Uz uvećanje od 1,0x[1] – prvo takvo u liniji EOS – fotografima se prikazuje velika, dobro osvijetljena slika zahvaljujući kojoj se mogu u potpunosti uživjeti u snimku. Transmisivni LCD zaslon ugrađen u tražilo fotografima omogućuje odabir različitih značajki superponiranja, npr. točki automatskog fokusa, kruga za mjerenje u točki i kompozicijske rešetke, koje nude mnoštvo alata koji olakšavaju kadriranje snimke. EOS 7D je ujedno i prvi fotoaparat iz linije EOS u kojem se koristi dvoosna elektronička libela – u tražilu i na LCD zaslonu – kojom se naznačuje kut okomitog i vodoravnog pomaka. Ta je značajka osobito korisna pri snimanju krajolika jer jamči poravnatost obzora te pri korištenju objektiva s funkcijom zakretanja i pomaka radi poravnavanja fotoaparata.

U fotoaparat je ugrađen novi 3-inčni Clear View II LCD zaslon čvrste strukture, osmišljen za smanjenje odbljesaka uklanjanjem zračnog sloja između zaštitnog pokrova LCD zaslona i tekućeg kristala. Novi se zaslon odlikuje kutom gledanja od 160 stupnjeva te je učinkovit čak i na jakom svjetlu. Baš kao i na modelu EOS 5D Mark II, senzor okolnog osvjetljenja s bočne strane zaslona može automatski prilagoditi svjetlinu uvjetima u okruženju.

Kreativno eksperimentiranje sa svjetlošću
Canon EOS 7D opremljen je integriranim odašiljačem za Speedlite. Prvi put na fotoaparatu iz linije EOS fotografi mogu upravljati vanjskim bljeskalicama Speedlite bez dodatnog pribora, što je idealno za sve koji žele eksperimentirati s kreativnim svjetlosnim postavkama. EOS 7D nudi i znatno nadograđenu, ugrađenu bljeskalicu s mogućnošću ručnog upravljanja te veći doseg bljeskalice, koja sada pokriva žarišne duljine od čak 15 mm.

Prilagodba individualnog rada s fotoaparatom
EOS 7D je osmišljen i projektiran prema potrebama fotografa. Fotoaparat je estetski i ergonomski oblikovan tako da fotografima ponudi najbolju moguću interakciju. Zbog toga svaki fotograf može osmisliti vlastiti način rada s njime – sve su funkcije fotoaparata prilagodljive, pa korisnik funkcije i postavke koje često koristi može dodijeliti kontrolama koje mu najbolje odgovaraju. Zahvaljujući mogućnosti brze promjene postavki, fotografi štede vrijeme pri snimanju trenutaka od iznimne važnosti.

Canon SLR EOS 7D, inovativne tehnologije i intuitivan dizajn

Canon EOS 7D prepun je novih značajki:
· 18-megapikselni APS–C CMOS senzor
Zahvaljujući novoj konstrukciji fotodiode i mikroobjektiva, taj senzor, koji je osmislio i proizveo Canon, daje izvanredne slike i nudi fantastične performanse u povoljnim i nepovoljnim uvjetima.
· Snimanje slika brzinom od osam kadrova u sekundi
Zahvaljujući dvojnim procesorima "DIGIC 4" i poboljšanom električnom sustavu, fotografi mogu snimati slike brzinom od osam kadrova u sekundi bez potrebe za dodatnim priborom te u svim vrstama datoteka.
· ISO raspon
EOS 7D fotografima omogućuje snimanje objekata pri osvjetljenju koje je za njih prirodno. ISO raspon (100 – 6400) moguće je proširiti do 12.800.
· EOS i film
Poboljšana je funkcionalnost te mogućnosti te je jednostavno prebaciti se izravno u način za rad s filmovima, što snimanje Full HD videozapisa čini još lakšim. Korisnici mogu sami postaviti ekspoziciju i broj kadrova u sekundi. Dostupne su mogućnosti za snimanje uz 24 fps, čime se postiže kinematografski dojam.
· Dvojni procesori "DIGIC 4"
Uz dvojne procesore "DIGIC 4" korisnici fotoaparata EOS 7D nikada neće morati birati između brzine snimanja, kvalitete slike i ISO performansi.
· Impresivan dizajn
Canon je pri projektiranju kućišta i ugrađenih tehnologija uzeo u obzir povratne informacije fotografa. Kućište od slitine magnezija štiti od vanjskih utjecaja (čvrsta, lagana konstrukcija osmišljena je kao zaštita od vlage i prašine), a u potpunosti je usporedivo s onim na legendarnom modelu EOS–1N.

Fotoaparat je kompatibilan s nizom dodatne opreme te će ga fotografima biti jednostavno integrirati u svakodnevni rad. Uređaj za bežični prijenos datoteka WFT-E5 omogućuje upravljanje mnogim funkcijama fotoaparata putem web-preglednika, što znači da fotografi mogu njime upravljati putem mobilnog uređaja s pristupom internetu.

EOS 7D je kompatibilan sa svim EF i EF-S objektivima te bljeskalicama Canon EX Speedlite. Canon EOS 7D može se koristiti i s baterijom BG-E7 te daljinskim upravljačima i skretnicama kao što je Controller RC-1/RC-5.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.