Canon predstavio imagePRESS novosti te Helix Production Workflow

Fotografija članka: Canon predstavio imagePRESS novosti te Helix Production Workflow

Canon predstavio imagePRESS novosti te Helix Production Workflow

Tri nova crno-bijela modela čine liniju proizvoda namijenjenu korporacijskim reprografskim odjelima, tržištu tiska uz plaćanje te tržištu komercijalnog tiska, ovisno o skalabilnosti i potrebama. Canonova istraživanja pokazuju da se trenutno tek nešto manje od trećine ukupnog produkcijskog tiska obavlja samo u crnoj boji, a 42 posto te produkcije tiska se digitalno, što znači da postoji stvarna potreba za crno-bijelim produkcijskim tiskarskim strojevima.

Canon imagePRESS 1110 tiska do 6600 otisaka u satu, Canon imagePRESS 1125 odlikuje se nazivnom brzinom od 7500 otisaka u satu, dok Canon imagePRESS 1135 tiska do 8100 otisaka u satu. Sva tri modela podržavaju ispis na nepremazanim medijima gramature od 52 g/m2 do 300 g/m2 (do 240 g/m2 na premazanim medijima) uz maksimalnu razlučivost od 1200 tpi, čime se dobivaju neke od najkvalitetnijih crno-bijelih slika na današnjem tržištu. Zajedno čine modularnu obitelj digitalnih tiskarskih strojeva koja nudi produktivnost, svestranost i kvalitetu kojima se ispunjava gotovo svaka potreba.

Početna je cijena tih tiskarskih strojeva blizu cijene produkcijskih uređaja malog kapaciteta, no izdržljivošću se približavaju produkcijskim tiskarskim strojevima srednje kategorije jer podržavaju čak tri milijuna otisaka mjesečno. Moguće ih je koristiti za tisak kataloga, knjižica, materijala za izravnu poštu, prezentacija, biltena, financijskih izvješća, obrazaca, imenika i kampanja u kojima se koristi više medija – a to ni izdaleka nisu sve moguće primjene.

Da bi se maksimizirala funkcionalnost linije imagePRESS, uz sve se isporuke sada nudi i sustav Helix Production Workflow, koji su razvili stručnjaci za programsku opremu u tvrtki NT-Ware. Helix Production Workflow dostupan je kao samostalan sustav ili u sklopu integriranog paketa s novim tiskarskim strojem, a osmišljen je za pojednostavljivanje postupka produkcijskog ispisa na zahtjev, pružanje dodatnih mogućosti pri tisku personaliziranih manjih serija, integraciju naručivanja i produkcije tiska te učinkovito upravljanje tiskarama s puno posla.

Helix Production Workflow bit će posebno koristan kao veza koja s mreža za web-tisak vodi izravno u produkcijske pogone. Prema podacima koje je prikupio InfoTrends, količine narudžbi za web-tisak udvostručit će se između 2006. i 2010. te će iznositi više od osam milijardi otisaka godišnje, a više od pedeset posto davatelja usluga tiska diljem Europe ponudit će tu uslugu do sljedeće godine.

Sustav Helix Production Workflow osmišljen je s ciljem da bude jedno od najintuitivnijih i najproduktivnijih rješenja za upravljanje radnim procesima dostupnih na tržištu, u kojem se svi elementi produkcije povezuju s linijom Canon imagePRESS. Osim toga, nudi integraciju s postojećom Canonovom programskom opremom uniFLOW Output Manager, čime se omogućuje jednostavna integracija s postojećim korisnicima uredskih pisača.

Antony White, voditelj europskog marketinga za tu skupinu proizvoda u tvrtki Canon Europe, izjavio je: "Iznimno smo zadovoljni što svijetu možemo predstaviti crno-bijele tiskarske strojeve Canon imagePRESS te programsku opremu Helix Production Workflow. Od njihova prvog predstavljanja na sajmu Drupa prošle godine naporno smo radili na usavršavanju svoje ponude tržištu, težeći proizvesti najsuvremenije, najfunkcionalnije i najažurnije tiskarske mehanizme i rješenja za upravljanje radnim procesima.

Canon imagePRESS 1110, imagePRESS 1125 i imagePRESS 1135 skalabilna su linija tiskarskih strojeva kojima se ispunjavaju potrebe korporacijskih reprografskih odjela, tvrtki koje nude tisak uz plaćanje te komercijalnih tiskara. U kombinaciji s programskom opremom Helix Production Workflow korisnicima nude iznimno učinkovita i isplativa integrirana rješenja. To je primjer Canonova značajnog trajnog ulaganja i dugoročnog razvojnog plana u sektoru grafičkih umjetnosti."

Cijene programske opreme Helix Production Workflow te tiskarskih strojeva imagePRESS 1110, imagePRESS 1125 i imagePRESS 1135 dostupne su na zahtjev. Izlazak na europsko tržište započinje u travnju 2009. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.