Canon PowerShot SX500 IS i SX160 IS – napredni kompaktni fotoaparati sa superzumom

Fotografija članka: Canon PowerShot SX500 IS i SX160 IS – napredni kompaktni fotoaparati sa superzumom

PowerShot SX500 IS najmanji je fotoaparat na svijetu s optičkim zumom od 30x , dok PowerShot SX160 IS nudi impresivan optički zum od 16x u kompaktnom kućištu.

Oglas

Canon je predstavio dva nova modela u svojoj ponudi naprednih kompaktnih fotoaparata sa superzumom – PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS. Savršen za približavanje akciji, PowerShot SX500 IS najmanji je fotoaparat na svijetu s optičkim zumom od 30x  koji daje fleksibilnost potrebnu za snimanje objekata na velikoj udaljenosti, a sve to u elegantnom i kompaktnom kućištu. Obiteljima koje žele fotoaparat u kojem svatko može uživati PowerShot SX160 IS nudi impresivan optički zum od 16x u kompaktnom kućištu, što znači da je životne trenutke vrijedne pamćenja moguće snimiti s bilo koje udaljenosti.

Bilo da ih koriste korisnici početnici ili kreativne obitelji koje žele zabilježiti svaki trenutak, PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS olakšavaju snimanje impresivnih fotografija i HD videozapisa. Oba modela nude spoj brzih i jednostavnih značajki te Canonovih hvaljenih slikovnih tehnologija, a time i vrhunsku kvalitetu slike. Canonov napredni optički stabilizator slike sa značajkom Intelligent IS omogućuje snimanje jasnih i oštrih slika, bez obzira na prizor koji snimate, dok način rada Smart Auto prepoznaje okruženje i automatski prilagođava postavke na najprikladniji način rada. Zabavna paleta kreativnih filtara omogućuje trenutno dodavanje različitih efekata na fotografije i u videozapise, pa tako možete istraživati svoje kreativne sklonosti i svaki put dobiti jedinstvene slike.

Snažan zum malih dimenzija
Od snimanja obiteljskog odmora do bilježenja posebnih dana, objektivi s optičkim zumom na oba nova modela PowerShot olakšavaju snimanje svakog trenutka, čak i kada se akciji ne možete približiti onoliko koliko biste željeli.

PowerShot SX500 IS idealan je za korisnike koji traže snažan, a kompaktan model. Temelji se na Canonovu bogatom stručnom znanju s područja projektiranja objektiva, a odlikuje se novim 24-milimetarskim širokokutnim objektivom s optičkim zumom od 30x koji je dovoljno mali za kućište praktične putne veličine. PowerShot SX160 IS ekonomičan je i jednostavan fotoaparat sa superzumom, koji se može pohvaliti svestranim objektivom projektiranim posebno za taj model. Novi objektiv odlikuje se 28-milimetarskim širokokutnim optičkim zumom od 16x te nudi fleksibilnost potrebnu za snimanje najrazličitijih objekata – od grupnih fotografija na dječjim rođendanima do krupnih kadrova životinja u zoološkom vrtu snimljenih iz daljine.

Da biste se dodatno približili objektu snimanja, Canonova tehnologija ZoomPlus na oba modela digitalno produljuje doseg objektiva, pa tako na fotoaparatu PowerShot SX500 IS omogućuje maksimalni zum od 60x, a na fotoaparatu PowerShot SX160 IS 32x. Model PowerShot SX500 IS pri korištenju punog dosega svog snažnog zuma nudi funkciju pomoći za kadriranje pri zumiranju, koja omogućuje smanjenje zuma jednostavnim pritiskom na gumb i premještanje objekta snimanja, a zatim ponovno zumiranje pri otpuštanju gumba radi snimanja fotografije.

Oba se nova fotoaparata odlikuju Canonovim naprednim tehnologijama – stabilizatorom slike i značajkom Intelligent IS – te nude jasne i stabilne slike u čitavom rasponu zumiranja. Značajka Intelligent IS automatski odabire jedan od sedam dostupnih načina rada stabilizatora slike u skladu s objektom snimanja i okruženjem, zahvaljujući čemu oba nova fotoaparata nude oštre rezultate bez obzira na to fotografirate li dječje lice u krupnom planu ili snimate videozapis u pokretu uz maksimalno zumiranje.

Savršena slika pri svakom pokušaju
PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS prepuni su pametnih slikovnih tehnologija koje jamče snimanje fotografija uz kristalno čiste pojedinosti. Oba se modela odlikuju novim senzorom od šesnaest megapiksela koji snima živopisne boje uz impresivnu razinu pojedinosti te daje fotografije koje će zadiviti prijatelje i rodbinu. Canonov slikovni procesor DIGIC 4 jamči brzo snimanje slika sa živopisnim pojedinostima, bez obzira na to snimate li zalazak sunca ili zahtjevne blještave snježne krajolike na zimskim praznicima.

Bez obzira na temu snimanja, od obiteljskih piknika do izleta u zabavne parkove ili večeri na plaži, PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS zahvaljujući načinu rada Smart Auto s tehnologijom naprednog prepoznavanja objekata olakšavaju snimanje savršene fotografije jednostavnim pritiskom na gumb. Način rada Smart Auto pametno prepoznaje 32 različita prizora – najprije analizira prizor, a zatim automatski mijenja postavke fotoaparata kako bi snimljene fotografije bile nešto čime se možete ponositi.

Kada bolje upoznate fotoaparat i budete spremni za dodatno eksperimentiranje, možete se jednostavno prebaciti na potpuno ručnu kontrolu te prilagođavati pojedinačne postavke fotoaparata, uključujući brzinu zatvarača i otvor blende. Stvaranje jedinstvenih, zabavnih fotografija pomoću novih fotoaparata PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS dodatno pojednostavnjuje i paleta jednostavnih kreativnih filtara, koji slike i videozapise preobražavaju u trenu pomoću jednog od šest različitih efekata. Podarite slikama novu perspektivu pomoću efekta ribljeg oka ili pak stvorite sliku retrougođaja pomoću efekta fotoaparata za igru.

Prikaz fotografija i videozapisa na velikom zaslonu
Slike je na fotoaparatima PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS moguće složiti i podijeliti u trenu zahvaljujući velikom 7,5-centimetarskom (3-inčnom) LCD zaslonu, na kojem se sve prikazuje uz kristalno čiste pojedinosti i bogate boje. Novim korisnicima dostupni su i brojni praktični zaslonski savjeti, uključujući jednostavan vodič za svladavanje postavki i načina rada koje nudi fotoaparat.

Zahvaljujući modelima PowerShot SX500 IS i PowerShot SX160 IS te njihovoj podršci za snimanje visokokvalitetnih HD videozapisa sa stereozvukom, u dragocjenim obiteljskim trenucima moguće je uživati godinama. Namjenski gumb za snimanje videozapisa omogućuje trenutno prebacivanje sa snimanja fotografija na snimanje videozapisa, čime jamči potpunu fleksibilnost i kreativnu kontrolu, dok HDMI-CEC priključak omogućuje prikaz snimljenih materijala na velikim zaslonima kompatibilnih HD televizora.

PowerShot SX500 IS – najvažnije značajke:
•    minifotoaparat s 24-milimetarskim širokokutnim objektivom i ultrazumom od 30x
•    razlučivost od 16 megapiksela
•    značajka Intelligent IS
•    veliki 7,5-centimetarski (3-inčni) LCD zaslon
•    način rada Smart Auto s podrškom za prepoznavanje 32 prizora
•    HD videozapisi (720p), HDMI
•    pomoć za kadriranje pri zumiranju
•    zabavni kreativni filtri
•    potpuna ručna kontrola
•    prepoznavanje lica

PowerShot SX160 IS – najvažnije značajke:
•    28-milimetarski širokokutni Canonov objektiv s optičkim zumom od 16x
•    razlučivost od 16 megapiksela
•    značajka Intelligent IS
•    veliki 7,5-centimetarski (3-inčni) LCD zaslon sa zaslonskim savjetima
•    način rada Smart Auto s podrškom za prepoznavanje 32 prizora
•    HD videozapisi, HDMI
•    zabavni kreativni filtri
•    potpuna ručna kontrola
•    videozapisi u formatu iFrame
•    AA baterije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.