Canon PowerShot D10, prvi vodootporni digitalni fotoaparat

Fotografija članka: Canon PowerShot D10, prvi vodootporni digitalni fotoaparat

Canon PowerShot D10, prvi vodootporni digitalni fotoaparat

Canonov procesor DIGIC 4 nudi iznimno responsivne performanse i vrhunske slike bogate detaljima, a novi način rada Smart Auto koristi tehnologiju prepoznavanja prizora za jednostavno dobivanje izvrsnih fotografija.
Kompatibilnost s bogatim sustavom dodatne opreme kojom se može pohvaliti PowerShot D10 još je jedno jamstvo vrhunskog rada u svim uvjetima i bez korištenja ruku.

Ide kamo drugi ne mogu
Od surfanja do ronjenja, od skijanja do planinarenja, PowerShot D10 projektiran je tako da svoje korisnike može pratiti u svakoj pustolovini – vodootporan je do dubine od 10m , podnijet će pad na tvrdu površinu s visine od 1,22 m, otporan je na prašinu te će bez problema funkcionirati i na temperaturama od svega -10 oC.

Dostupan je niz zaštitnih dodataka koji fotoaparat drže na sigurnom u izazovnim okruženjima, npr. mekana torbica te trake za rame, vrat i karabinere. Zahvaljujući inovativnom poveznom sustavu na rubovima kućišta fotoaparata, moguće ga je sigurno i praktično postaviti u skladu s različitim aktivnostima. Korisnici izgled fotoaparata mogu prilagoditi i dodatnim prednjim pokrovom u boji, koji ga ujedno mekanom torbicom štiti od udaraca i ogrebotina.

Iznimna kvaliteta
Senzor fotoaparata bilježi slike u nevjerojatnoj razlučivosti od 12,1 megapiksela, čime se korisnicima daje sloboda obrezivanja i uvećavanja fotografija bez gubitka vrhunske kvalitete slike. Objektiv sa zumom od 3x nudi niz raznovrsnih mogućnosti kadriranja, a stabilizator slike jamči da potresanje fotoaparata neće izazvati neželjeno zamućenje. To je osobito važno ako korisnik sudjeluje u brzim, dinamičnim aktivnostima, kojima je fotoaparat i namijenjen.

Jednostavnost korištenja
Da bi se korisnicima omogućila trajna usredotočenost na akciju, DIGIC 4 omogućuje niz pametnih značajki koje snimanje izvrsnih fotografija čine iznimno jednostavnim. Novi način rada Smart Auto koristi tehnologiju prepoznavanja prizora da bi detaljno analizirao prizor koji se snima – analizira svjetlinu, kontrast, udaljenost i prevladavajuću nijansu objekta snimanja. Fotoaparat zatim odabire najbolji od osamnaest dostupnih načina snimanja da bi se zajamčile savršene postavke za svaki prizor.

čak je i najaktivnije situacije moguće fotografirati bez zamućenja zahvaljujući Canonovoj tehnologiji prepoznavanja pokreta, koja prepoznaje kretanje fotoaparata i objekta snimanja te u skladu s time prilagođava postavke. Izvrsne fotografije osoba jamči tehnologija prepoznavanja lica, koja sada sadrži i novu značajku prepoznavanja treptaja, čime se izbjegava razočaranje koje slijedi kada utvrdite da ste neku osobu snimili u pogrešnom djeliću sekunde. Canonova značajka i-Contrast posvjetljuje tamna područja na slici bez pretjeranog eksponiranja svjetlijih područja.

PowerShot D10 ima i poseban 2,5-inčni LCD zaslon PureColor II, posebno prilagođen za bolje performanse na otvorenom. Štiti ga 2-mm zaštitni ovoj, a nudi dvostruko više svjetline od običnog LCD zaslona PureColor II, čime se omogućuje jednostavno kadriranje ili pregled slike u gotovo svakom okruženju.

Na plaži ili na snježnim padinama, bogat izbor načina snimanja i načini za posebne prizore – uključujući namjenske načine za snimanje podvodnih prizora, snijega i plaže – daje vam trenutan pristup odgovarajućim postavkama jednim pritiskom prsta. Značajka samookidanja pri pojavi novog lica pojednostavljuje snimanje grupnih fotografija jer čeka da korisnik uđe u kadar prije snimanja fotografije.

"PowerShot D10 fotoaparat je koji ruši granice", izjavio je Rainer Fuehres, šef odjela Canon Consumer Imaging za Europu. "Poznate karakteristike linije PowerShot – izvrsnu kvalitetu slike i jednostavnost korištenja – donosi u okruženja koja su drugim fotoaparatima jednostavno nedostupna."

Canon PowerShot D10, prvi vodootporni digitalni fotoaparat

 fotoaparat otporan na vodu (do dubine od 10 m), udarce (do pada s visine od 1,22 m), smrzavanje (do -10 °C) i prašinu
 12,1 megapiksel
 optički zum od 3x s optičkim stabilizatorom slike
 način rada Smart Auto s tehnologijom prepoznavanja prizora
 DIGIC 4 za iznimno brz odaziv, vrhunsku kvalitetu slike i pametne funkcije
 2,5-inčni LCD zaslon PureColor II iznimne svjetline, s 2-mm zaštitnim ovojem
 smanjenje zamućenja uz stabilizator slike i tehnologiju prepoznavanja pokreta
 jednostavno snimanje osoba uz tehnologiju prepoznavanja lica, značajke odabira i praćenja lica te prepoznavanja treptaja, značajku samookidanja pri pojavi novog lica te automatsko smanjenje efekta crvenih očiju
 neobavezna dodatna oprema obuhvaća komplet traka za rame i vrat, traku za karabiner te prednji pokrov
 bogat izbor načina snimanja i načina za posebne prizore
 VGA filmovi kvalitete 30 sličica u sekundi

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.