Canon postigao novi rekord – proizveo više od 100 milijuna objektiva!

Fotografija članka: Canon postigao novi rekord – proizveo više od 100 milijuna objektiva!

Canon se krajem travnja pohvalio kako je prvi u svijetu proizveo 100-milijunti zamjenjivi objektiv (serija EF). Čestitamo!!!

Oglas

Podsjetimo se, prije samo 11 mjeseci su dostigli brojku od 90 milijuna objektiva – bilo je to u svibnju 2013. godine. Tijekom proteklih 27 godina, od predstavljanja tvrtkinih objektiva EF i SLR fotoaparata iz serije EOS u ožujku 1987., Canon je imao ulogu predvodnika slikovne industrije. Tvrtka je predvodila razvoj velikog broja inovativnih tehnologija i svjetskih noviteta, kao što su tehnologije ultrazvučnog motora (Ultrasonic Motor – USM), stabilizacije slike (Image Stabiliser – IS) ili višeslojnog difrakcijskog optičkog (DO) elementa. Nedavno je predstavljen i Canonov EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x – prvi supertelefoto objektiv sa zumom na svijetu  s ugrađenim 1.4x konverterom.

Canonova bogata ponuda objektiva iz serije EF danas je najveća na tržištu, a čini je više od 80 modela u čijim mogućnostima uživaju i amateri i profesionalni fotografi diljem svijeta. Posljednje su inovacije omogućile proširenje serije EF u nova područja predstavljanjem tvrtkinih filmskih EF objektiva za digitalnu kinematografiju u siječnju 2012., kao i objektiva EF-M za kompaktni fotoaparat EOS M u rujnu 2012.

Canon postigao novi rekord - proizveo više od 100 milijuna objektiva

Stalna popularnost koju Canonova serija EF uživa na tržištu ponovno je potvrđena nedavno kada je Canon objavio da je jedanaestu godinu zaredom prvi na svijetu po broju prodanih zamjenjivih objektiva za digitalne fotoaparate. U veljači 2014. obilježena je još jedna prijelomna točka kada je ukupan broj dotad proizvedenih Canonovih analognih i digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS prešao granicu od 70 milijuna.

Canon će nastaviti poboljšavati raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te raditi na obogaćivanju fotografske i videokulture, proizvodeći izvanredne i pouzdane objektive i fotoaparate koji zadovoljavaju potrebe svih korisnika – od početnika do naprednih amatera i profesionalnih fotografa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.