Canon PIXMA MG8150 i X Mark 1 Series dobili “red dot design” nagrade

Fotografija članka: Canon PIXMA MG8150 i X Mark 1 Series dobili “red dot design” nagrade

Canonov pisač PIXMA MG8150 i serija kalkulatora X Mark I našli su se u elitnoj skupini proizvoda nagrađenih na ovogodišnjem natječaju. Oba su proizvoda dobila poznati pečat "red dot" kao dokaz kvalitete dizajna.

PIXMA MG8150 vrhunski je višefunkcijski pisač s podrškom za Wi-Fi, koji se odlikuje sjajnom crnom vanjštinom, velikom središnjom upravljačkom pločom i TFT zaslonom. Putem inteligentnog dodirnog sustava, dostupnog samo na modelima iz linije PIXMA, korisnici mogu u trenu ispisivati, kopirati i skenirati sadržaje pomoću jednostavnog dodirnog zaslona s vodičem. Zahvaljujući Canonovoj ispisnoj tehnologiji FINE (Full-Photolithography Inkjet Nozzle Engineering, projektiranje potpuno fotolitografskih tintnih mlaznica), pisač nudi razlučivost od čak 9600 tpi te tako, uz veličinu kapljica tinte od svega 1 pl, omogućuje ispis nevjerojatno detaljnih crno-bijelih fotografija i fotografija u boji. Bogat paket programske opreme sadrži Canonovu programsku opremu za ispis Full HD Movie, koja korisnicima omogućuje ispis statičnih fotografija iz videozapisa.

Seriju X Mark I čine kalkulatori X Mark I, X Mark I Print i X Mark I Mouse, od kojih se svaki odlikuje vrhunskim dizajnom koji karakteriziraju elegantna i jednostavna kutna kućišta koja dobro leže u ruci. Kalkulator X Mark I odlikuje se zaslonskom jedinicom proizvedenom od materijala preostalog od proizvodnje Canonovih prizmatskih objektiva, a riječ je o Canonovu prvom poslovnom kalkulatoru koji se u potpunosti napaja Sunčevom energijom. Kalkulator X Mark I Print poslovni je kalkulator s funkcijom ispisa, spoj elegantne jednostavnosti i ekološkog dizajna – njegovo je donje kućište proizvedeno od recikliranih Canonovih materijala. Kalkulator X Mark I Mouse elegantan je osobni kalkulator vrste "3 u 1" – može se koristiti i kao bežični laserski miš te numerička tipkovnica za osobna računala.

"Kao i uvijek, naš je žiri pomno proučio kandidirane proizvode. U postupku odabira velika je pozornost pridana kvaliteti dizajna, a nagrađena su također originalna i kreativna rješenja. Ta dva kriterija nisu samo mjerila dobrog dizajna, već i pokazatelji potencijalnog uspjeha na tržištu. Taj se potencijal uvelike povećava ciljanom upotrebom naše ugledne nagrade za dizajn", izjavio je prof. dr. Peter Zec, utemeljitelj nagrade "red dot design".

Ove su godine dizajneri i tvrtke iz šezdeset zemalja za nagradu "red dot" za dizajn proizvoda prijavili 4433 proizvoda.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.